Hatay'daki patlamanın detayları şok etti!

Kaçak akaryakıt deposunda yaşanan patlamanın detayları netleşmeye başladı.

Hatay'daki patlama

  • Jandarmayı akaryakıtı yakmakla tehdit etti
  • Ölen 9 kişinin cesedi Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi
  • 100 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Tanışma köyünde, kaçak akaryakıt deposunda yaşanan patlamanın detayları netleşmeye başladı.

Hatay'da 10 kişinin öldüğü kaçak akaryakıt deposundaki patlamanın, evin sahibinin "Gitmezseniz burayı yakarım" diye jandarmayı tehdit ederken çakmağı ateşlemesiyle yaşandığı ortaya çıktı.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Tanışma köyünde, kaçak akaryakıt deposunda yaşanan patlamanın detayları netleşmeye başladı. Sabah'ın haberine göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Mahmut Güllü'nün inşaat halindeki evine baskın düzenledi. Yaklaşık 5 ton kaçak akaryakıta el koymak isteyen jandarmaya, Güllü ile birlikte çalıştığı öne sürülen köylüler direndi. Depoya inen Güllü, jandarmayı akaryakıtı yakmakla tehdit etti.

EVİ YAKAN DA ÖLDÜ

Güllü, mazot bidonlarından birini devirdikten sonra çakmağını çıkarıp "Bu baskından vazgeçin. Gitmezseniz burayı yakarım" diyerek tehditte bulundu. Bu sırada, akaryakıt alev aldı. Depo büyük bir gürültüyle patladı. Ağır yaralı Güllü ise ambulans uçakla Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Yanık Ünitesi'ne kaldırıldı. Ancak dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Yakınları, Güllü'nün evi yakmak niyetinde olmadığını ancak tinerle inceltilen mazotun bir anda alev aldığını belirtti.

CESETLERE DNA TESTİ

Ölen 9 kişinin cesedi Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tanınmaz hale gelen cesetlerden kimliklerinin belirlenmesi için kan ve doku örneği alınarak DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adana Asri Mezarlığı morguna kaldırılan cesetler kimlik tespitinden sonra ailelerine teslim edilecek. Son bir yılda köye 10'dan fazla operasyon yapıldı, 100 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

'HİÇ UĞRUNA'

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, olayın "hiç uğruna" denilebilecek bir hadise olduğunu ifade ederek, "Hakkında ihbar bulunan kişi, 'Bunları size teslim etmem' diyerek, yakınlarıyla bidonlardan bir iki tanesini döküp ateşliyor. Birden bire top şeklinde alev beliriyor ve patlama oluyor" dedi.

'10 NUMARA AKARYAKIT'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Üzüntü verici bir olay. Yanması itibariyle 10 numara akaryakıt türevi ürünler olduğu belli. Sınır deyince hep gümrük kapısı anlaşılıyor ama gümrük kapısından böyle bir şeyin geçmesi söz konusu değil. Dolayısıyla bugün yardımcımı oraya gönderdim akşamüzeri bana detaylı bilgi verecekler" dedi.

Sabah
<< Önceki Haber Hatay'daki patlamanın detayları şok etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER