Hava durumu ile ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumunu öğrenmeden plan yapmayın

Hava durumu ile ilgili son tahminler ne yönde?

 Yağışla birlikte kuzey ve iç kesimlerde sıcaklığın 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olacak yağışların; öğle saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışla birlikte kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Marmara' da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer bölgelerde güneyli yönlerden, orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu' da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (lokal su baskını, ani sel ve taşkın, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi nedeniyle Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumu ile ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER