Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

Hava durumu tahminleriyle ile ilgili son bilgiler...

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

 Yapılan son hava duırumu değerlendirmelerine göre, Kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı bölgelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla), akşam saatlerinde Muğla'da çok kuvvetli olmak üzere, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Denizli ve Burdur ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı bölgelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla), akşam saatlerinde Muğla'da çok kuvvetli olmak üzere, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Denizli ve Burdur ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Çanakkale ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla), akşam ve gece saatlerinde Muğla'da çok kuvvetli olmak üzere, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Denizli ve Burdur ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

<< Önceki Haber Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER