Hava durumuna dikkat! Sıcaklıklar düşmeye devam ediyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Erzurum ve Kars'ta ölçüldü. Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumuna dikkat! Sıcaklıklar düşmeye devam ediyor!

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Erzurum ve Kars'ta ölçüldü.
 
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz'den gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkisini sürdürüyor.


Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars 9, Ardahan 7, Ağrı 6, Erzincan 3 ve Iğdır 2 derece ölçüldü.
 
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır 11, Erzincan 6, Ardahan sıfırın altında 1, Ağrı ve Kars sıfırın altında 3, Erzurum sıfırın altında 4 derece olması bekleniyor.
 
Kar kalınlığının Erzurum merkezde 11 santimetre olduğu belirtildi.
 
Meteoroloji yetkilileri, yarın sabah saatlerinde sis ve orta kuvvetli kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Sarıkamış'taki Ördek Gölü dondu
 
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Keklik Deresi mevkisinin girişinde bulunan Ördek Gölü, havaların soğumasıyla buz tuttu.
 
İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ördek Gölü, hava sıcaklığının düşmesiyle buz tuttu. Beyaza bürünmüş sarıçam ormanları arasında bulunan göl, donmuş manzarası ve barındırdığı yabani ördeklerle doğa fotoğrafçılarına eşsiz güzellikler sunuyor.
 
Her mevsim bu göldeki güzellikleri fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Turan Koçaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keklik deresini yaban hayatı ve eşsiz manzarasıyla çok sevdiklerini belirterek, "Dört mevsim burada fotoğraf çekiyoruz. Baharda çiçekler oluyor, ters laleler, kardelenleri çekiyoruz. Güz mevsiminde yine dere boyunca sararmış yapraklarla güzel görüntüler oluşuyor. Şimdi de göldeki ördekleri çektik. Şu anda gölün yüzeyi buz tutmuş ancak gölün giriş yerinde ördekleri görebiliyoruz" dedi.
 
Göl kenarındaki ağaçların içinde barınan ördekler, soğuk havaya rağmen gölün girişindeki akan küçük suda yüzdükten sonra buzların üzerinde gezinti yapmaları güzel görüntüler oluşturdu.

AA
<< Önceki Haber Hava durumuna dikkat! Sıcaklıklar düşmeye devam ediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER