Hava durumuna dikkat! Sıcaklıklar düşüyor

En son hava durumu tahminleri...

Hava durumuna dikkat! Sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğusunda görülecek olan yağışların; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Marmara ve Karaniz kıyılarında kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz ile Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

<< Önceki Haber Hava durumuna dikkat! Sıcaklıklar düşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER