Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son Hava durumu değerlendirmelerine göre; ülkemizin kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinden sonra güneybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkemizin güneyinde yağmur ve sağanak, Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi bekleniyor. 


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (20-50mm), Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olması bekleniyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı(Sel, Don tehlikesi, Çığ tahlikesi vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı(Çatı uçması, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER