Havuz medyası kendine fena güldürdü

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra yayınladığı kara propaganda malzemeleriyle dikkat çeken ‘havuz medyası’ bu kez İstanbul'un en gözde liselerinden birine iftira attı.

Havuz medyası kendine fena güldürdü

Sabah ve Takvim gazeteleri, Safiye Sultan Fatih Koleji’nde psikolojik sıkıntıları sebebiyle işe dahi gelmediği öğrenilen bir okul çalışanının iddialarını gerçekmiş gibi sayfalarına taşıdı.

Leyla Çalışkan isimli memur, “Kolejde 7 yaşındaki çocuklara, “Büyüyünce Başbakan’ın evini yakacağız.” sözlerini ezberlettiğini iddia ederken, havuz medyası, kolejin ilköğretim değil lise olduğu gerçeğini görmezden geldi. Okulda 7 yaşında çocuklara eğitim verilmiyor.

Haberde adı geçen Gonca Yava isimli etüt merkezinin de Safiye Sultan Koleji ile herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Merkezin Bakırköy’de faaliyet gösterdiği ve kapatıldığı öğrenildi. Kolejde sadece çalışan öğretmenlerin 4-6 yaş grubundaki çocukları için kreş bulunuyor. Kolejin bağlı olduğu Söğüt Öğretim İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğra, iftiralara karşı gerekli hukuki işlemi başlatacaklarının altını çiziyor. “Şirketimizde 387 çalışanımız var. Hiçbirinden bu şekilde bir şikâyet almadık.” diyor.

Haberde soyadı Çelik olarak verilen ancak gerçek ismi ‘Leyla Çalışkan’ olan memurun kolejdeki mesai arkadaşları da iftiralara tepkili. Sabah’ın ismini N.G. olarak verdiği Nurcan Güney, Çalışkan’ın bir süredir eşiyle sıkıntılar yaşadığını belirterek şu bilgileri aktarıyor: “Psikolojik tedavi görüyordu. Aynı zamanda işine geç kalıyordu, kurumdan ayrılmayı planlıyordu. Giderken iftira atmış.” Yalan habere konu edilen öğretmen G.A. ise, “Çalışkan ile okulda doğru dürüst bir görüşmem bile olmamıştır. İddia edilenlerin tamamı yalan.” diyor.

Edinilen bilgilere göre ilkokul mezunu Leyla Çalışkan kreşteki çocukların oyun saatlerinde gözetmenlik yapıyordu. Yarım gün çalışan ve daha az çalışmak için talepte bulunan Çalışkan, mart sonunda işten gerekçesiz şekilde ayrıldı. İzinsiz olarak işe gelmediği noter kanalıyla tespit edilip uyarıldı.

İftiralara maruz kalan kolejin üniversite sınavlarında 10 birinciliği bulunuyor. 2012 Bilim Olimpiyatları’nda 18 madalya kazanan kolej, proje yarışmasında da 7 madalya alarak önemli bir başarı elde etmişti.

<< Önceki Haber Havuz medyası kendine fena güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER