Havuz medyasından çirkin iftira!

Sabah Gazetesi “Okul arsasına gazete binası” başlıklı haberinde, Zaman Gazetesinin İstanbul Bahçelievler'deki binasının kaçak olduğu iftirasını attı.

Havuz medyasından çirkin iftira!

Havuz medyası yalan habercilikte hız kesmiyor. 2004 yılında Hazine tarafından satışa çıkarılan araziyi Feza Gazetecilik A.Ş. gerekli tüm izin ve belgeleri tamamlayarak yasal bir şekilde satın aldı. Bahçelievler Belediyesi'nden yapı ruhsatı, yapı kullanma belgesi, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları alındı. Ayrıca İstanbul Valiliği ve Maliye Bakanlığı tarafından da tüm izin ve yetki belgeleri verildi. Ancak tüm yasal izin ve prosedürlerin tamamlanmış olmasına rağmen havuz medyası, kurumları vasıtasıyla zaman gazetesine çamur atmaktan geri durmadı.

ARSA 2004 YILINDA SATIN ALINMIŞTIR

Sabah Gazetesi haberinin devamında Feza Gazetecilik A.Ş.'nin arsayı ‘okul yapacağız' vaadiyle aldığını ancak daha sonra gazeteye dönüştürdüğünü öne sürdü. Ancak 11 Kasım 1996 yılında Milli Emlak'tan 49 yıllığına okul yapmak için kiralanan arsa üzerine denildiği gibi ‘Feza İletişim Meslek Lisesi' yapılmış daha sonra söz konusu arsa 2004 yılında AK Parti tarafından çıkarılan ve Hazine tarafından uygulanan bir yasa kapsamında yanındaki arsalar ile birlikte Feza Gazetecilik A.Ş.'ye satıldı. Hazine arazileri ile ilgili kanun kapsamında İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok işyeri ve özel teşebbüs parasını ödeyerek devletten arazilerini satın almıştı.

"TÜM İZİN VE RUHSATLARI TAMDIR"

Zaman gazetesinin haberine göre, Sabah'ın attığı iftiranın aksine mülkiyetin alımına kadar okul olarak Feza İletişim Meslek Lisesi bölgede hizmet verdi. Daha sonra okul yönetiminin kendi kararıyla 2004 yılında okul başka bir bölgeye taşındı. Bu işlem yapılırken de Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşü ve İstanbul Valiliği'nin de olur onayı alındı. 2003 yılında İstanbul Valiliği tarafından bu bölgedeki okulların yeterli olduğuna ve söz konusu arsa üzerinde bulunan binalarda işlem yapılabileceğine dair Milli Eğitim Bakanlığına yazı gönderildi. Arsanın mülkiyetinin 2004 yılında Feza A.Ş.'ye geçmesi ile birlikte gerekli tüm izin ve ruhsatlar tamamlanarak gazete binaları inşa edildi, ruhsatlandırıldı. Arsa satışı herhangi bir kullanım amacı zorunluluğu bulunmaksızın yapıldı. Hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesine dair 4706 sayılı kanun hükmünce arsa satın alındı. 

"BELEDİYENİN KEYFİ UYGULAMASI NEDEN OLMUŞTUR"

Maliye Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Bahçelievler Belediyesi her türlü bina ve ticari işletme ruhsatı arsa üzerindeki haklarını Feza Gazetecilik A.Ş'ye vermesine rağmen İstanbul Büyükşehir ve Bahçelievler belediyelerinin keyfi uygulamalarından dolayı arsa büyük imar planında 'eğitim alanı' olarak gözükmeye devam etti. Bunu fırsat bilen Sabah, halen Feza Gazetecilik A.Ş'nin mülkü olan bölgenin işgal edildiği iftirasını attı.

<< Önceki Haber Havuz medyasından çirkin iftira! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER