Herkes O'nu daha iyi anlamak için yarışıyor

Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' adlı programın tanıtım toplantısı yapıldı. Program kapsamında 3 ayrı kategoride katılımcılar Peygamberimizle ilgili kitaplar okuyacak.

Kaybedeni olmayan yarışma

Allah’ın (C.C) Son Peygamber (s.a.s)'e ilk emri ve aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti ‘Oku’ bu ilahi emri yerine getirmek için seferberlik ilan edildi. Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' adlı programın tanıtım toplantısı İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı. Programa medya, sanat ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Program kapsamında ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride katılımcılar Peygamberimizle ilgili kitaplar okuyacak. 24 Mart'a kadar verilen sürenin sonunda tüm katılımcılar sınava tabi tutulacak. Sınavda dereceye girenlere de çeşitli ödüllerin verileceği belirtildi. En büyük ödül ise dereceye giren bin 400 kişinin Umre'ye gönderilmesi olacak.

Ali Demirel: Peygamberimizin kılıcında kan yoktu

Peygamber Yolu Derneği Başkanı Ali Demirel, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) barış ve huzur peygamberi olduğunu söyledi. Demirel, "Peygamberimizin kılıcında kan yoktu diyerek, son dönemlerde kimi çevrelerin peygamberimizi 'savaş peygamberi' gibi yakışıksız bir ithamla andığını dile getirdi. Peygamberimizin 23 senelik nübüvvet hayatının savaşlara ayrılan süresinin çok cüzi bir zaman dilimini teşkil ettiğine dikkat çeken Demirel, O'nun hayatını daha çok dini mübini anlatmak, insanları her türlü insanlık dışı hal ve hareketlerden kurtarmak olduğunu dile getirdi.

Demirel, 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasının amacını 'Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'yı (s.a.s)  daha iyi tanımak ve anlamak' olarak açıkladı.


HERKES O'NU OKUYOR 

Projeye dahil olup O'nu daha yakından tanımak için yapmanız gerekenler, son Peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatını, davranışlarını ve ahlakını öğrenmek gayesiyle, size uygun kitabı seçmek, ilgili kitapları okumak, kendinize uygun olan eğitim kategorisinde test usulü sınava girmek ve her anlamda kazanmak. 

Başvuru için www.herkesonuokuyor.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yarışmada ödül alacakların duyurulması,  Türkiye'nin 20 ilinde aynı anda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep, Kayseri, Konya, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Denizli, Samsun, Şanlıurfa, Sakarya, Malatya, Kahramanmaraş, Erzurum, Van Kapalı Spor Salonu, Fuar Alanı veya Statlarda yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde olacak.



<< Önceki Haber Herkes O'nu daha iyi anlamak için yarışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER