Hizmet Hareketi büyük(!) gösteriyle protesto edildi

ABD'de, Türkiye'den kumanda edilen miting hüsranla bitti. Binlerce kişi katılacak şekilde organize olan konsolosluk görevlileri ve Diyanet'e bağlı camilerden adam devşiren kişiler, Hizmet aleyhtarı gösteriye 200 kişi bile götüremedi.

Hizmet Hareketi büyük(!) gösteriyle protesto edildi

AKP medyasının duyurduğu New York'taki hizmet hareketi aleyhtarı miting resmen fiyaskoyla bitti. ABD genelinde ve Kanada'da cuma namazı çıkışı camilerde dağıtılan Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet hareketi aleyhtarı broşürlerle sözde paralel devlet protesto edilecekti. Sosyal medyadan duyurular yapılırken camilerde buluşulacak, buradan kaldırılan otobüslerle binlerce kişinin katılacağı gösteri yapılacak, ABD medyasında boy boy 'Türkler, tek yürek oldu mesajı' verilecekti. 

Ama olmadı...


200 KİŞİ TOPLANMADI

Kalabalık oluşturabilmek için ABD'de yaşayan Azerbaycan, Ahıska Türkleri, Boşnak ve Arap gruplar mitinge davet edildi. Ancak Türkiye'nin yüz akı Türk okulları ve hizmet aleyhine düzenlenen gösteriye 200 kişi bile katılmadı. Türk Konsolosluğu, eylem için bir sivil toplum kuruluşu gibi çalıştı. Konsolosluk görevlileri başta AKP'nin yandaş medyası olmak üzere yabancı basına da haber verdi. 7 eyaletten ve Kanada'dan toplanan kişilerce yapılan miting kısa sürede sona erdi. ABD medyasında ise haber bile olmadı.

Düzenlenen organizasyon ABD'de Türkiye'nin imajına ciddi leke sürdü. 


<< Önceki Haber Hizmet Hareketi büyük(!) gösteriyle protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER