Hâkim ve savcılar helikopterle sandığa taşındı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) üye seçimiyle ilgili Diyarbakır’da görev yapan hakim ve savcıların oy verme işlemi başladı.

Hâkim ve savcılar helikopterle sandığa taşındı

Diyarbakır merkezi dışında görev yapan hakim ve savcılar, can güvenliği gerekçesiyle helikopterlerle sandığa taşındı. Askeri helikopterlerle oy kullanacakları Diyarbakır Adliyesi’ne getirilen hâkim ve savcılar, işlemlerin ardından tekrar görev yaptıkları yerlere götürüldü.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki adliye binasına gelen hâkim ve savcılar, binanın dördüncü ve beşinci katına kurulan iki sandıkta oy vermeye başladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz 1101 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy verme işleminin saat 17.00’ye kadar süreceği öğrenildi.

TERÖR BÖLGESİNDEKİ HÂKİM VE SAVCILAR HELİKOPTERLERLE TAŞINDI

Diyarbakır’ın merkez dört ilçesinin dışında görev yapan hakim ve savcılar, askeri helikopterlerle oyunu kullanacakları Yenişehir ilçesine taşındı. Özellikle terörün yoğun olduğu Kulp, Lice, Hani, Dicle ilçesi ile Çüngüş ve Çermik gibi uzak ilçelerde görev yapan hakim savcılar, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı helikopterlerle Diyarbakır’a getirildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığına indirilen yargı mensupları,  Diyarbakır Adliyesi’ne gelerek oyunu kullandı. Son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı hakim ve savcıların kaçırılma ihtimalinin göz önünde bulundurularak böyle bir yönteme başvurulduğu öğrenildi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Hâkim ve savcılar helikopterle sandığa taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER