Hocaefendi'nin sözlerinin aslı ortaya çıktı

Habertürk Gazetesi'nde dün yayınlanan bir haber internet sitelerinde farklı şekilde yorumlandı ama işin aslının ortaya çıkması gecikmedi.

Hocaefendi'nin sözlerinin aslı ortaya çıktı

Habertürk Gazetesi’nde dün yayınlanan bir haberde Fethullah Gülen Hocaefendi’ye atfedilen ‘Sahabe hayatı yaşayan solcuların yanı başında yattım’ dediği şeklindeki ifadelerinin orjiinalinin “İçlerinde öyle sağlam karakterli ve samimi insanlar tanıdım ki, hayalimde kalblerine imanı koyardım ve karşımda Sahâbe-i Kiram, bir Ömer, bir Ali, bir Halit temessül ederdi” şeklinde olduğu ortaya çıktı.

Habertürk Gazetesi’ndeki “Aydınlık’tan kaçış” başlığını taşıyan haberde, Erkam Tufan Aytav’ın haber başlığı ile aynı ismi taşıyan kitabındaki, Ethem Sancak’ın, “Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ABD’de ziyarete gittiğimde kendisine dedim ki; ‘Ben adalet ve özgürlük arayışı peşinde solcu oldum.’ Bana, ‘Beni 72'de hapse attılar, yanı başımda hücrede solcu gençler vardı, onları gözledim, bunların içinde sahabe hayatı yaşayanlar vardı’ dedi” şeklindeki sözleri aktarılıyordu.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin konuyla ilgili sözlerinin Zaman Gazetesi yazarı Ali Ünal’ın 11 Şubat 2004 tarihinde yazdığı “Cem Karaca’yı uğurlarken” başlıklı yazısındaki şekilde olduğu dile getirildi. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin konuyla ilgili sözleri şöyleydi: ''Hapishanede solcularla beraber kaldım. İçlerinde öyle sağlam karakterli ve samimi insanlar tanıdım ki, hayalimde kalblerine imanı koyardım ve karşımda Sahâbe-?i Kiram, bir Ömer, bir Ali, bir Halit temessül ederdi.

<< Önceki Haber Hocaefendi'nin sözlerinin aslı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER