Hükümete yakın internet siteleri yeni operasyonun(!) habercisi

22 Temmuz’da 115 polisin gözaltına alınmasının ardından hükümete yakın internet sitelerinde yeni bir operasyonun yapılacağı iddia ediliyor. Peki kimin gözaltına alınacağını nereden biliyorlar?

Hükümete yakın internet siteleri yeni operasyonun(!) habercisi

Twitter’daki @GizliArşiv isimli hesaptan dün akşam atılan Tweet’lerde yeni operasyonun geldiği duyuruldu. Bu hesaptan kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yer aldığı isim listesi paylaşıldı. Gözaltına alınacak isimlerin söz konusu sitelerden duyurulması, akıllara “Kimin ne zaman gözaltına alınıp tutuklanacağını nereden biliyorlar?” sorusunu getirdi.

Kamuoyu, polislere sahur vaktinde yapılan operasyonu ilk olarak Twitter’dan öğrenmişti. Söz konusu operasyon ilk olarak saatler öncesinden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı Şenol Kazancı’ya ait olduğu iddia edilen “Beyefendi-@DERİN MİLLET “ Twitter hesabı paylaşmıştı. Akşam saat 19.00 civarında atılan tweetlerde gece yarısı ve sabaha karşı polislere yönelik operasyon yapılacağı iddiası yer almıştı. Ardından polisler, terör örgütü üyelerine bile yapılmayan bir muamele ile sahur vakti gözaltına alındı. Şu an ise yine Twitter üzerinden ikinci bir operasyonun yapılacağı dillendiriliyor. Bu durum, operasyonların hukuki olmaktan ziyade siyasi olduğu yorumlarına sebep oldu. İlk sinyali Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi vermişti. “Yakında Güneydoğu’daki bir ilimizde yine Kudüs Selam örgütü dinlemesi adı altında o ilimizden izin alınarak Ankara ve İstanbul’da hiç ilgisi olmayan birilerinin dinlendiği ortaya çıkarsa kimse şaşırmasın.” diyen Selvi, Şirin Payzın’ın “Kürt işadamları anlamında mı yoksa siyasetçiler anlamında mı söylüyorsunuz?” sorusuna ise “Siyasetçiler olabilir.” cevabını vermişti.

Abdülkadir Selvi’nin önceki gün attığı işaret fişeğinden sonra hükümete yakın @GizliArşiv isimli hesaptan, “yeni bir operasyonun” geldiği dün akşam ilan edildi. Zaman'daki habere göre “YENİ OPERASYON GELİYOR - HAYIRLI OLSUN” denilen tweet’te, kimlerin gözaltına alınacağı tek tek yazıldı. @GizliArşiv hesabından dün atılan “Yeni operasyon” Tweetleri özetle şöyle: “YENİ OPERASYON GELİYOR- HAYIRLI OLSUN Paralel yapının Emniyet ve Yargı ayağına yeni bir operasyon başlamak üzere. Önümüzdeki hafta operasyon kapsamında gözaltına alınacakları açıklıyoruz: 1. Eski İzmir Cumhuriyet Savcısı Z.K., Eski istihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ile İzmir İl Emniyet’te açığa alınan M.A.Ş., Organize Suçlarla Mücadele Md M.E., yardımcısı T.A., Mali Suçlar Md. E.G., TEM’den H.İ.G. ve R.Ü., ... Bayram Kaya (Zaman) Turan Görüryılmaz (Bugün), Arzu Yıldız ve Hüseyin Özay (Taraf). Bu isimlerle başlayan gözaltılar genişleyerek devam edecek. Bu kumpası kuran ve yönetenler mutlaka tutuklanacaklar. Bizden söylemesi...”
<< Önceki Haber Hükümete yakın internet siteleri yeni operasyonun(!) habercisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER