İETT'de 'akıllı otobüs' dönemi başlıyor

İstanbul'da hizmete giren 100 yeni otobüs yeni özellikleriyle göz doldurdu.

İETT'de 'akıllı otobüs' dönemi başlıyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen törende 100 yeni otobüs daha hizmete alındı. Kadir Topbaş, otobüslerden bazılarının Wi-Fi’li olduğunu, akıllı otobüs dönemine geçildiğini söyledi. Telefon şarj etmek için cihazlarda bulunan otobüsler, bugün trafiğe çıktı. 

Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt’ta hizmet verecek 100 yeni otobüs bugün törenle İETT’nin filosuna katıldı.


Beylikdüzü halkının da yoğun ilgi gösterdiği törende açıklama yapan Kadir Topbaş, İETT filosuna katılan otobüslerin bölgenin ulaşımında önemli bir görev üstleneceğini belirtti. Akılı otobüs dönemine geçildiğinin altını çizen Topbaş, otobüslerden bazılarında Wi-Fi hizmeti verileceğini ve vatandaşların telefonlarını şarj edebileceğini kaydetti. 



Topbaş, hizmete alınan otobüslerden birinin şoför mahalline geçerek bir süre sürdü.

 Topbaş, “Şu anda İstanbul’da devreye soktuğumuz bir özelliği akıllı otobüsler olması. Bu otobüslerin bir özelliği internete girebilme imkanı sosyal medyayı takip edebilme imkanı veren bir sitem ağı oluşturduk. Ayrıca telefonları şarj edebilecek bir sistem getirdik. Hızlı şarj dediğimiz bir sitemle telefonlar şarj edilerek İstanbul'a zaman kazandıracak.” dedi. 

CİHAN
<< Önceki Haber İETT'de 'akıllı otobüs' dönemi başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER