İsrail’in Türkiye’ye ihracatında büyük artış

İsrail'den Türkiye'ye yapılan ihracat, 2013 yılının ilk çeyreğinde keskin bir artış yaşadı.

İsrail’in Türkiye’ye ihracatında büyük artış

İsrail Dışsatım ve Uluslararası İşbirliği Enstitüsü (IEICI) ekonomistlerinin analizine göre İsrail'den Türkiye'ye yapılan ihracat, 2013 yılının ilk çeyreğinde keskin bir artışla yüzde 44 yükseldi.

IEICI ekonomistleri, 2011 yılının son çeyreğinden sonra ihracatta ilk kez artış gerçekleştiğini açıkladı. Bu artışlaTürkiye, şu anda İsrail'in dördüncü ihracat noktası oldu.

Enstitünün Başkanı Ramzi Gabbay, İsrail'de yayımlanan internet finans gazetesi Calcalist'e yaptığı açıklamada, "Ekonomik ilişkiler genel olarak iyi ilişkilerin temelidir. Türkiye ile ekonomik ilişkiler anlaşmazlık sonrasında tesis edildi çünkü ticaret iki tarafın da lehine bir durumdur." dedi.

Gabbay, ihracatta yaşanan artışın "Tüm sanayi alanlarında görülebileceğini, en çok da petrol arıtma sanayinde görülebileceğini" söyledi. Gabbay, "Ancak eminim ki bu olumlu gelişme daha olumlu bir atmosfer yaratacaktır ve biz bu gelişmeyi makine, plastik ve kauçuk ihracatı ve hatta tarım ve gıda ihracatı gibi diğer sanayi alanlarında da göreceğiz." dedi.

IEICI verilerine göre Türkiye'ye temel ihracat, kimyasal sanayi ve petrol arıtma sanayi ürünlerinde oldu. Adı geçen alanda gerçekleştirilen ihracat, toplamın yüzde 75'ini oluşturuyor. Kimyasal ve petrol arıtma sanayinde toplam ihracat, yüzde 67'lik keskin bir artışla yaklaşık 420 milyon dolara ulaştı.

CİHAN
<< Önceki Haber İsrail’in Türkiye’ye ihracatında büyük artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER