İsrail'le ilişkiler rekora koşuyor

Kanlı Mavi Marmara baskının ardından İsrail'le olan ilişkilkerin hala normalleşmemesine rağmen, ikili ticaretin rekor kırma yolunda olduğu ortaya çıktı. Buna göre 2014'ün il 4 ayında ticaret, geçen yıla oranla bir hayli artmış durumda.

İsrail'le ilişkiler rekora koşuyor

İsrail ekonomi bakanlığına göre Türkiye'nin İsrail'den yaptığı ithalat yılın ilk dört ayında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında artarak 949.2 milyon doları buldu. İsrail gazetesi Haaretz, bu oranın 2013'te rekor kıran sayıları şimdiden geçtiğini yazdı.

 Buna karşılık Diken.com'un haberine göre,Türkiye'den İsrail'e yapılan ihracat da yüzde 21 artarak 956 milyon doları bulmuş durumda.

İsrail Ekonomi Bakanlığı'nın açıklamasında "Eğer yılın ilk 4 ayındaki eğilim devam ederse İsrail ile Türkiye arasındaki ticaret, yeni bir rekor kırmış olacak"denildi.

SURİYE SINIRI KAPANDI İSRAİL İLE TÜRKİYE TİCARETTE BİRLEŞTİ

İsrail'in Türkiye'ye ihraç ettiği malların yüzde 70'inin kimyasallar, diğer bölümününse plastik ve elektrik malzemesi olduğu belirtildi. İsrail ise Türkiye'den plastik. mineraller, tekstil, beton ve araba gibi ürünler alıyor.

TÜRKİYE'NİN İKİ ŞARTI HALA YERİNE GETİRİLMEDİ

Mavi Marmara baskını sonrası sıfırlanan ikili ilişkiler İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD'nin arabuluculuğuyla Türkiye'den özür dilemesi sonrası düzelme yoluna girmişti. Ancak Türkiye'nin normalleşme için koştuğu diğer şartlardan tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması yönünde ilerleme kaydedilmiş değil.

Başbakan Erdoğan, köşk kampanyası için hazırlattığı videoda  'one minute' krizine de yer vermekten geri durmamıştı.






 
<< Önceki Haber İsrail'le ilişkiler rekora koşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER