İstanbul eski meydanlarına kavuşacak

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Aksaray'da tarihi dokunun daha iyi hissedilmesini sağlayacak yayalaştırma çalışması yapılacağını söyledi.

İstanbul eski meydanlarına kavuşacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş, ''Aksaray'da tarihi caminin ve dokunun da daha iyi hissedebilmesini  sağlayacak, yayalaştırma ağırlıklı bir düzenleme getiriyoruz'' dedi.

İstanbul'un kimlikli ve tarihi meydanlarını tekrar elden geçirdiklerini  ifade eden Topbaş, ''Bunlardan biri de Aksaray Meydanı. Beyazıt Meydanı ile  ilgili de  şu an çalışmalar devam ediyor. Üsküdar, Kadıköy ve Kabataş'ta bir  meydan edinme çalışmamız var. Maltepe'de bir meydan hazırlığımız olacak  inşallah'' dedi.
Aksaray Meydanı'nda şu anda araçların geçtiği, deprem riski de  taşıyan  viyadüğün kaldırılacağını ve 61 bin metrekare büyüklüğünde bir meydanın ortaya  çıkacağını anlatan Topbaş, şöyle konuştu:
   ''Aksaray'da tarihi caminin ve dokunun da daha iyi hissedebilmesini  sağlayacak, yayalaştırma ağırlıklı bir düzenleme getiriyoruz. Meydanla ilgili  karar da 14 Eylül 2012 itibarıyla meclisimizden oy çokluğuyla geçti. Burada ana  muhalefet partisi destek vermedi. Ne hikmetse anlamak mümkün değil. Bölgede  tekrar kendisini hissettirecek bir meydan konsepti ortaya çıkacak. Şu anda  meydanla ilgili proje çalışmaları yapılıyor.''
        
  Topbaş, bir soru üzerine Aksaray'da viyadüksüz bir meydan  oluşturacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Yakından bakarsanız görürsünüz. Valide Sultan Camisi'nin kapısı aşağıda  kalıyor. Zemin dolgu yemiş, kodlar yükselmiş. Bu kodu bir miktar indirmeyi  düşünüyoruz. Murat Paşa Camisi ve çevresinde de bir trafik düzenlemesi yaparak bu  iki cami arasını belki viyadüksüz bir meydana dönüştüreceğiz. Bu da 61 bin  metrekarelik ciddi büyük bir alanı ifade etmektedir. Daha güzel görüntüde bir  meydan ortaya çıkaracak ve trafik akışını daha düzenli hale getirecek bir çalışma  yapacağız.''
     
<< Önceki Haber İstanbul eski meydanlarına kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER