İstanbul ve Ankara'daki operasyon ses getirdi

Mali Polis, dün sabah İstanbul merkezli operasyon düzenledi. 37 kişi gözaltında..

İstanbul ve Ankara'daki operasyon ses getirdi

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Şube ekiplerinin 2 yıllık teknik ve fiziki takibinin ardından bu sabah başlatılan operasyonda, 20’inin üzere adrese baskın düzenlenerek yaklaşık 25 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturmada kapsamında iş adamı Ali Ağaoğlu, Ebru Gündeş’in eşi Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında gözaltı kararı bulunduğu ifade edildi. 

Operasyonlarda gözaltına alınan şahısların Türk vatandaşı olamayan kişilerin rüşvetle Türk vatandaşlığına geçirilmesi, imara açık olmayan arazilerin rüşvetle imara açılması, şüpheli para transferleri, usulsüz ihale ve sahtecilik’ ile suçlandığı öne sürüldü.

AĞAOĞLU CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan basın mensuplarının soruları üzerine kısa bir açıklama yaptı. Demirhan, Ali Ağaoğlu'nun gözaltına olduğunu ancak soruşturmanın merkezinde olmadığını belirtti. Şirketten yapılan açıklamada ise, sabah saatlerinde şirketin genel merkezine gelen polislerin arama yaptığını, arama sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi.

VALİ MUTLU AÇIKLAMA YAPMADI

Bu arada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 'adli bir soruşturma sürerken herhangi bir açıklama yapmam mümkün değil' diyerek gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.


BAŞSAVCI: BİLGİ VEREMİYORUZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Radikal Gazetesi'ne yaptığı açıklamada operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" dedi
<< Önceki Haber İstanbul ve Ankara'daki operasyon ses getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER