İşte Eski AKP'li vekile istenen hapis cezası

Eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a “hakaret ve tehdit suçlamalarından 6 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İşte Eski AKP'li vekile istenen hapis cezası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesinden hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan AK Parti eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında ‘hakaret ve tehdit’ suçlamasıyla 6,5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Feyzi İşbaşaran geçtiğimiz ay paylaştığı belirtilen mesajlar nedeniyle gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Olaya ilişkin soruşturma tamamlandı. İşbaşaran hakkında ‘hakaret ve tehdt’ suçlarından 1,5 yıldan 6,5 yıla kadar hapis istendi.

İddianamede, emniyet tarafından İşbaşaran’a ait cep telefonu ve Ipad de yapılan incelemede ilgili tweetlerin şüpheliye ait cep telefonu ve Ipad’dan atılarak sonrasında silindiğinin belirlendiği kaydedildi. Soruşturmaya konu mesaja ait URL ve mesaj ID’leri ile silinen tweetlerin URL ve ID’lerinin aynı olduğunun tespit edildiği anlatıldı.

İşbaşaran’ın tweetleri kendisinin atmadığı, kopyala yapıştır yapılarak başkaları tarafından paylaşılan tweetler olduğu, kendisinin attığı mesajların ise Adnan Oktar’a yönelik olduğu şeklindeki savunması suçtan kurtulmaya yönelik değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı ve eşinin de kastedilerek Twitter hesabından yazmış olduğu yorum ve yazıların büyük bölümünde, Türk toplumu ve devletinin geleneklerine, devlet yapısına, toplumsal değerlerin bütününe aykırı nitelikte ağır, galiz küfürlerle beraber tehditler olduğu kaydedildi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber İşte Eski AKP'li vekile istenen hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER