İstihbarattan şok PKK raporu!

Demokratikleşme konusunda bir adım atılmaması halinde, PKK'nın eylem hazırlığında olduğu belirtildi.

İstihbarattan şok PKK raporu!

  • Güvenlik zirvesinde PKK'nın eylem durumu masaya yatırıldı.
  • Zirveye sunulan raporda PKK'nın, çözüm sürecinin askıya alınması halinde hedeflediği 10 eylem planı yer aldı.
  • Planda; Birden fazla askeri birliğe saldırı, milletvekili kaçırma, şantaj, bombalı saldırılar, molotoflu eylemler var.

KCK’nın, çekilmeyi durdurma kararı alması sonrası Hükümet üyelerinin, dün yaptıkları güvenlik zirvesinde, PKK’nın yeni dönemdeki eylem hazırlıklarını masaya yatırdı. 

Zirvede, güvenlik birimleri tarafından hazırlanan süreçle ilgili son durumu anlatan rapor sunuldu. Söz konusu raporda, PKK’nın demokratikleşme konusunda adım atılmaması halinde 10 ayrı konuda eylem yapma kararı aldığı kaydedildi.

Raporda, PKK’nın çözüm sürecinin sona ermesinin ardından yapmayı planladığı eylemler arasına, bölgedeki siyasi parti binalarının basılması ve milletvekillerin kaçırılması da yer aldı.

Taraf'ın haberine göre; PKK’nın çözüm sürecinin askıya alınması halinde hayata geçirmeyi planladığı 10 ayrı eylem şöyle:

-Yaklaşan yerel seçimler dikkate alınarak, partilerin bölge temsilcilerine yönelik tehdit ve şantaj girişimlerinde bulunulacak.

-Örgüt karşıtı açıklama yapan milletvekillerinin kaçırılmasına yönelik eylemler yapılacak.

-Diyarbakır Lice, Hakkari-Şırnak ve Van bölgelerinde silahlı eylem için keşif çalışmaları yapıldı. Devlet kurumlarına yönelik bu bölgelerde silahlı eylem yapılması planlanıyor.

-Kırsal alanda inşa edilen mezarlıkların çevresine mayın yerleştirilecek. Mezarlıklara yönelik olası bir saldırı halinde mayınlar patlatılacak.

-Vergilendirme kapsamında ekonomik hedeflere ulaşmak için yoğun çaba sarfedilecek. Örgüte destek vermeyen işletmelere yönelik yaptırımlar uygulanacak.

-Çözüm sürecinin askıya alınması ile birlikte eşzamanlı olarak birden fazla askeri birliğe saldırıda bulunulması planlandı.

-Çekilen örgüt mensupları Hakkari Şırnak hattında yoğunlaştı. Muhtemel bir durumda çekilen örgüt üyeleri yeniden Türkiye’ye girecek.

-Bazı korucuların silahları çalınarak suçlarda kullanılacak.

-Suriye’de savaşan örgüt üyeleri muhtemel bir saldırı durumunda Türkiye’ye çağrılacak.

-Molotoflu eylemler siyasal konjonktüre göre artırılacak.

PKK'NIN HİÇ ÇEKİLMEDİĞİ 6 İL
Hürriyet'te yer alan habere göre ise; PKK, çekilmenin başladığı günden itibaren kendince önemli gördüğü bölgeleri terk etmedi. Tunceli, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Bingöl ve Muş'ta varlığını aynen korudu. Silahlı çatışma, karakollara saldırı ve güvenlik güçlerine yönelik saldırı eylemlerine girmeyen örgüt, yol kesme, yol kontrolü, köylerden yardım toplama, örgüte eleman temin etme, adam kaçırma, tehdit ve şantaj eylemlerine devam ediyor."
<< Önceki Haber İstihbarattan şok PKK raporu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER