İstiklal'de Lice gerginliği

HDP'nin Taksim Meydanı’na yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi.

İstiklal'de Lice gerginliği

Halkın Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi üyesi 15 kişinin kalekol yapımına karşı Tünel’den Taksim Meydanı’na yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi.

İstihbarat alındığı gerekçesiyle Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar yoğun güvenlik önlemi alan polis, 15 kişilik grubu ittirerek uzaklaştırdı. Bu sırada polise itiraz eden 3 kişi göz altına alındı.

HDK ve HDP İstanbul Gençlik Meclisi üyesi 15 kişi, kalekol yapımlarını protesto etmek için Taksim Meydanı’na yapacakları yürüyüş için saat 19.00’da Tünel’de bir araya geldi. Yürüyüşü engellemek için Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar yoğun güvenlik önlemleri alan polis, ihbar aldıkları gerekçesiyle grubun yürüyüşüne izin vermedi. Sivil polisler, etrafını çevirdikleri grup üyelerini ittirerek Tünel’den uzaklaştırdı. Bu sırada polise itiraz eden 3 kişi göz altına alındı.

Bir süre tekrar bir araya gelen grup üyeleri bu kez, Galata Kulesi’ne kadar süpürüldü. Burada bir süre slogan atan HDK ve HDP İstanbul Gençlik Meclisi üyeleri, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

DHA
<< Önceki Haber İstiklal'de Lice gerginliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER