İtiraf etti: Asıl hedefimiz...

Reyhanlı saldırısında gözaltına alınan 9 kişinin sorgusu tamamlandı.

İtiraf etti: Asıl hedefimiz...

Hatay'ın Reyhanlı ilçesini kana bulayan saldırganlardan gözaltına alındıktan sonra Hatay Emniyeti'ne getirilen şahısların ilk sorguları tamamlandı. Zanlılar sorgularında her şeyi itiraf etti. Türk vatandaşı Ahmet M., gözaltındaki diğer kişilerden Nasır ve Yusuf ile keşif için Ankara'ya gittiklerini söyledi. 'Yolumuzun üstü olduğu için Konya'ya uğradık' diyen Ahmet M, 'Konya Selçuklu'daki Kule Plaza'nın otoparkında ve çevresinde keşif çalışması yaptık. Sonra da asıl hedefimiz olan Ankara'ya vardık' dedi.

Yenişafak'ta yer alan habere göre Ahmet M, ifadesinde şunları söyledi: 'Tam güzergahı hatırlamıyorum ama gitmek istediğimiz yer olan Kocatepe Camii'nin yerini sorarak bulduk. Aracımızı caminin altındaki otoparka koyduktan sonra caminin içini gezdik, fotoğraf çektirdik. Ardından caminin altındaki alışveriş merkezini gezdik. Sanırım bir kaç saat geçmiş olması lazım.'

Kocatepe'nin bulunduğu bölgede keşif yaptıktan sonra Konya istikametine doğru hareket ettiklerini söyleyen iştirakçi Ahmet M, '15-20 kilometre Konya istikametine doğru gittikten sonra Kocatepe'yi kimseye sormadan tekrar bulup bulamayacağımızı anlamak için test yaptık. Geri döndük. Tekrar caminin etrafında bir kaç tur attıktan sonra Hatay'a geldik' diye ifade verdi.

MOBESE'YE YAKALANMIŞLAR

Vatan'da yer alan habere göre saldırıları organize eden Yusuf B. ile Ahmet M. olaydan kısa süre önce keşif için beyaz Transit minibüsle Ankara’ya geldi. İki terörist, henüz bomba yüklemedikleri minibüsle Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hemen bitişiğindeki Ankamall AVM ile Kocatepe Camii çevresinde keşif yaparken kameralara yakalandı. Reyhanlı’da da keşif yapan Ahmet M. ve Yusuf B.’nin Ankara ve Gaziantep’te transit marka araç almak için galerileri gezdikleri de belirlendi. 

Yine saldırganların patlamadan beş gün önce Hyundai marka arabayla Reyhanlı’ya geldikleri, hiçbir yerde durmadan geri döndükleri ortaya çıkarken, Yusuf B.’nin saldırı sonrasında diğer zanlılarla birlikte bir restoranda yemek yediği ve çevresindekilere yurtdışına çıkacağını söylediği öğrenildi.



Bombalı saldırıda kullanıldığı iddia edilen iki beyaz Transit minibüs keşif yaparken kameralara böyle yakalandı.
<< Önceki Haber İtiraf etti: Asıl hedefimiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER