'Kaç İsmail'i görmezden gelen Başbakan'a hukuksuzlukları anlattı

Gazeteci Orhan Kemal Cengiz, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan hukuksuzları köşesine taşıdı. Başbakan'ın iddiasıyla ilgili 'dünyanın başka hiç bir yerinde olamaz' dedi.

'Kaç İsmail'i görmezden gelen Başbakan'a hukuksuzlukları anlattı

Gazeteci Orhan Kemal Cengiz, radikal.com.tr sitesindeki köşe yazısında İstanbul Adliyesi'nde yapılanların demokrasi ve  hukukun gelişmediği ülkelerde görülebileceğini belirtti. Cengiz, "Kaç İsmail Kaç" skandalını görmezden gelen ve gözaltındaki polislerle fotoğraf çektiren Hakan Şükür ve İdris Bal’ın mahkemeleri baskı altına alma suçu işlediğini ileri süren Başbakan'a  tepki gösterdi. "Herhalde dünyanın başka hiç bir yerinde olamaz...Olursa da, bu olanı anlatacak kelimeler bulunamaz." dedi.


İşte Orhan Kemal Cengiz'in bugünkü köşe yazısı

Gözaltındaki polisleri ziyaret edip, onlarla fotoğraf çektiren Hakan Şükür ve İdris Bal'ın mahkemeleri baskı altına alma suçu işlediğinin ileri sürülmesi gibi bir olay herhalde dünyanın başka hiç bir yerinde olamaz.
Yolsuzlukları soruşturanların anasından emdiği sütün burnundan getirilmesi, demokrasinin gelişmediği başka ülkelerde de olabilir. * * * Yolsuzlukları soruşturan savcıların adalet bakanı tarafından telefonla aranıp “uyarılması”, hukukun gelişmediği başka ülkelerde de olabilir. * * * Meclise gelen yolsuzlukla ilgili fezlekelerin, “bunların fihristi yok” türünden bir bahaneyle geri gönderilmesi parlamentosu çalışmayan başka ülkelerde de olabilir. * * * Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu bütünüyle iktidarın kontrolü altına alma gayretleri, hukuk devletinin gelişmediği başka ülkelerde de olabilir. * * * Böcek soruşturmasında olduğu gibi, başbakanın şikayetçi olduğu kişilerin tutuksuz yargılanmasını eleştirmesi, bunun üzerine zanlıların tutuklanması, hukuk sistemi orasından burasından dökülen başka bir ülkede de olabilir. * * * Başbakanın “paralel yapıyla” mücadele için kurulduğunu belirttiği “sulh ceza hakimlikleri” benzeri, kişiye özel cezalandırma mekanizmaları başka ülkelerde de olabilir. * * * Bu Sulh Ceza hakimliklerine, Facebook sayfalarında “seni seviyoruz uzun adam” diye yazan, yolsuzluk sanıklarını beraat ettiren hakimlerin atanması “insan hakları sicili” pekte parlak olmayan başka ülkelerde de olabilir. * * * Bu sulh ceza hakiminin polislerle ilgili duruşmaya ara vermesinin ardından, polisleri suçlayan Savcı ve polis şefiyle toplantı yapması, sanık haklarının ruhuna fatiha okunan başka bir ülkede de olabilir. * * * Ve hatta bu Sulh ceza hakiminin, bu toplantıyı yaptığı sırada, içeri giren milletvekili ve avukatların diğer “sivil şahsın” kim olduğunu sormaları üzerine, bu yargıç o şahsa “kaç İsmail” diye bağırabilir ve İsmail de apar topar kaçabilir. Pek çok kişi, bu kaçan kişinin “yukarıdan” talimat getiren bir “kurye” olduğunu düşünebilir... Hakimlerin bu denli iktidarın etkisi altında olduğu zannı doğabilir... Bunlar bile başka ülkelerde olabilir.... * * * Ancak bütün bunlar olurken, bir başbakanın, gözaltında bulunan polisleri ziyaret edip, onlarla fotoğraf çektiren Hakan Şükür ve İdris Bal’ın mahkemeleri baskı altına alma ve onları etkileme suçu işlediğini ileri sürmesi gibi bir olay herhalde dünyanın başka hiç bir yerinde olamaz...Olursa da, bu olanı anlatacak kelimeler bulunamaz....
<< Önceki Haber 'Kaç İsmail'i görmezden gelen Başbakan'a hukuksuzlukları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER