Karalama uğruna son yapılan 'bu kadarı da fazla' dedirtti!

Sorgu odalarında korkan çocuklarının haklarını korumak için tepki gösteren velilere Yeni Şafak Gazetesi'nin, ağır suçlamalar yöneltmesi tepki çekti..

Karalama uğruna son yapılan 'bu kadarı da fazla' dedirtti!

Üstelik gazete bu okulu "Cemaat okulu" diye sundu. Halbuki Adana'daki özel Çukurova Bilfen Okulu'nun Hizmet okullarıyla hiçbir irtibatı bulunmuyor.

Türkiye'nin her il ve ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan ve ilköğretim öğrencileri için oluşturulan sorgu odalarına Adana'daki Özel Çukurova Bilfen Okulları'na çocuklarını gönderen veliler tepki göstermişti. Yaşı küçük çocuklara siyasi nitelikli sorular sorulamayacağını söyleyen veliler, müfettişlerle tartıştı. Sorgu odalarında korkan çocuklarının haklarını korumak için tepki gösteren velileri Yeni Şafak Gazetesi, linçci ilan etti. Başbakana hakaret edilip müfettişlere linç girişimi yapıldığı yönündeki iddiaları, velilerin kendi cep telefonlarından çektikleri görüntüler yalanlıyor. Üstelik gazete bu okulu "Cemaat okulu" diye sundu. Halbuki Adana'daki özel Çukurova Bilfen Okulu'nun Hizmet okullarıyla hiçbir irtibatı bulunmuyor. 

OKULDAN YALANCILARA TOKAT GİBİ AÇIKLAMA

Bu arada Özel Çukurova Bilfen Okulları'ndan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olay şöyle anlatıldı:

"13 Mart 2014  tarihinde Milli Eğitim müfettişleri eğitim tesislerimize gelerek bakanlık talimatı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirmesiyle bazı hususlarda inceleme yapacaklarını belirtip görev yazılarını göstermişlerdir. Her sınıftan gelişigüzel belirleyecekleri üç öğrenci ile görüşerek ifadelerini tutanak haline getireceklerini belirtmeleri üzerine müfettişlerin talebi doğrultusunda belirlenen öğrenciler çağrılmaya başlanmıştır.

Ancak öğrencilere sorulacak soruların içerikleri  yazılı olarak tarafımıza verilmeden sorgulama yapılmak istenmesiyle, öğrencilerin tek tek odaya alınarak işlemin yapılacağı bildirildiğinden, okulumuz rehber öğretmenleri de işlem sırasında öğrencilere eşlik etmiştir.

İnceleme sürecinde soru içerikleri öğrenilmiş ve bu tarz sorulara muhatap olan öğrencilerin soru içeriklerini idrak edemeyeceği ve konudan ilgili velilerin haberdar edilmesi gerektiği düşünülerek soruşturma yarım bırakılmış ve müfettişlerin isteği doğrultusunda bir kısım veliler de okula davet edilmiştir. Ertesi gün 14.03.2014 tarihinde hem okula davet edilen hem de ifadesi alınan öğrencilerin velileri ile bu olayı duyan bazı veliler okul kampüsümüze gelerek yapılan işlemlere ve müfettişlere tepki göstermişlerdir.  Hem okul idaremizce hem de velilerce 18 yaşın altındaki çocukların ifadelerinin bu şekilde alınmasının yasal dayanağının bulunmaması, sorulan hususların somut bir vakaya dayalı olmayıp, siyasi içerikli, genel ifadelerle bilgi toplanması mahiyetinde olması nedeniyle, öğrencilerin ifadelerinin alınamayacağının ısrarla belirtilmesi üzerine, öğrencilerin ifadelerinin alınması işlemi sonlandırılmış, müfettişler velilerle görüşmelerine devam etmişlerdir,  daha sonra yoğun tepkiler üzerine inceleme ortamının kalmaması nedeniyle incelemeye son verilmiştir.

Ülke genelinde birçok özel eğitim kurumunda da aynı uygulamalar yapılmışken, Özel Çukurova Bilfen Okulları velilerimizin göstermiş olduğu yakın ilgi ve duyarlılığa saygı duyuyoruz."
ZAMAN
<< Önceki Haber Karalama uğruna son yapılan 'bu kadarı da fazla' dedirtti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER