Karlı yollarda araç kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, karlı yollarda araç kullanan sürücülere bazı önemli hatırlatmalarda bulundu.

Karlı yollarda araç kullanırken nelere dikkat edilmeli?

2012-2013 Eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinin 25 Ocak 2013, Cuma günü başlayacağını hatırlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 17 milyon öğrenci ve 820 bin öğretmenin yarıyıl tatiline girmesiyle trafikte beklenenin üzerinde yoğunluk yaşanacaktır. Bu yoğunluk nedeniyle tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizin acele etmemeleri çok önemlidir. Kışın soğuk yüzünü gösterdiği bu günlerde, seyahat edecek vatandaşlarımız öncelikle toplu taşıma araçlarını tercih etmeli. Eğer kendi aracınızla yola çıkacaksanız bakımı yapılmış, mutlaka kış lastiği takılmış ve yanınıza zincir alarak trafiğe çıkmalısınız." diye konuştu. 

YOLLARDAKİ DENETİM ARTTIRILMALI

Yarıyıl tatili nedeniyle yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle trafik denetimlerinin artırılması gerektiğini de kaydeden Apaydın, "Bir an önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım diyerek aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapılmamalıdır. Çünkü en büyük hatamız 'bana bir şey olmaz' demektir. Kurallara mutlaka uyulmalıdır. Araç kullanırken bunalan ve uykusu gelen bütün sürücüler yol güzergâhları üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde mutlaka istirahat etmelidir. Karlı yollarda yanınızda güneş gözlüğü bulundurun. Beyaz yola uzun süre bakmak geçici görme kayıplarına yol açabilir. Sürüş sırasında dikkatlerinizin dağılmaması için cep telefonu kullanma ve sigara içme gibi davranışlardan kaçınmalısınız." şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Karlı yollarda araç kullanırken nelere dikkat edilmeli? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER