Kılıçdaroğlu: Erdoğan oraya ailesinden birilerini seçti

Kılıçdaroğlu,Erdoğan’ın Hayriye Şirin Ünsel’i HSYK’ya atamasıyla ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan oraya ailesinden birilerini seçti


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pendik Belediyesi Meclis Üyesi avukat Hayriye Şirin Ünsel’i HSYK’ya atamasıyla ilgili soruya, "Öyle anlaşılıyor ki Erdoğan oraya ailesinden birilerini seçti. Hakim seçmedi." dedi.

Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde 2014 – 2015 Sanat Mevsimi açılış kokteyline katıldı. Kokteyle milletvekilleri ve çok sayıda Türk sinemasının ünlü ismi katıldı. Sanatçılarla selamlaşan Kılıçdaroğlu bazı isimlerle kısa süreli sohbet etti. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HSYK atamalarıyla ilgili bir soruya, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na yapılacak atamalara, özen gösterilmesi lazım. O özeni özellikle Cumhurbaşkanı olan kişinin göstermesi gerekiyor. Oraya seçilecek kişilerin bütün yargıçların vicdanını temsil edeceğini de kimsenin unutmaması gerekiyor. Ama öyle anlaşılıyor ki Erdoğan oraya ailesinden birilerini seçti. Hakim seçmedi." diye konuştu. 

ÜLKEMİZDE YABANCI ASKERLERİN OLMASINI İSTEMİYORUZ

Bir basın mensubunun Peşmergenin Kobani’ye Türkiye üzerinden geçişiyle ilgili sorusuna Kılıçdaroğlu, "Biz kendi ülkemizde yabancı askerlerin olmasını istemiyoruz." diye cevapladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Erdoğan oraya ailesinden birilerini seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER