Bülent Arınç'tan "Kimse Yok Mu' açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İçişleri Bakanlığı'nda Kimse Yok Mu Derneği'ne bir kayyum atanmasına yönelik bir çalışma olmadığını söyledi.

Bülent Arınç'tan

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İçişleri Bakanlığı'nda Kimse Yok Mu Derneği'ne bir kayyum atanmasına yönelik bir çalışma olmadığını söyledi. Arınç, kayyum iddialarına ilişkin "İçişleri Bakanımız ile görüştüm. Bana ancak bugün haberdar olduğunu, kesinlikle bakanlıkta böyle bir çalışma yapılmadığını bunun için söylemiş oldu." dedi.

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sona erdi. Toplantı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Arınç'a burada bugün iki farklı gazetede hükümete yönelik yer alan iki iddia soruldu. Kimse Yok Mu Derneği'ne içişleri bakanlığı öncülüğünde yapılan bir çalışma kapsamında kayyum atanacağı, operasyon yasasının Köşk'teki hukukçular tarafından hazırlandığı, bir iki bakan dışında hükümetin paketin hazırlanmasında dahli ve bilgisi olmadığına dair iddialar sorulan Arınç, "Bunlar iddiadır. Ne kadar ciddi olduğunu kamuoyu takdir etsin. Bahsettiğiniz iki gazete zaten malum ve müsellem gazeteler. Acaba ne kadar ciddiyeti vardır diye baktım. Düşünülmekte olduğu söylenmektedir, ifade edilmektedir. Şöyle şöyle olsa, böyle böyle olacağını birileri söylemektedir. Bir haber kaynağı olarak bunun yeterli ciddiyette olmadığını söyleyebilirim. Kimse Yok Mu Derneği'ni tanıyorum, bunun izinsiz yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu kararı ile elinden alındığını biliyorum. Bunun üzerine yapılan yayınlardan payıma düşeni de fazlasıyla aldım. Ama ben mert ve dürüst bir adamım. Dün söylediğimi bugün de söylemeliyim. Kimse Yok Mu Derneği yüzlerce emsali olan yardım derneklerinden birisidir. Kamu yararına dernek sayılmıştır. Aynı zamanda farklı bir yöntem olarak da yardım toplama kanunu istisnası içine sokulmuş ve izinsiz yardım toplamasına da imkan tanınmıştır. Sonra bilebildiğimiz kadarıyla İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve denetçiler tarafından belki rutin, belki ihbar sayılabilecek bir incelemede izinsiz yardım toplamanın gereklerine uymadığı İçişleri Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu'na bilgi verilmiştir. Orada da yardım toplama hakkı yine var, kamu yararına çalışma imkanı yine var. Sadece izinsiz olarak yardım toplama yetkisi alınmıştır. Sorabileceğinizi tahmin ederek İçişleri Bakanımız ile görüştüm. Bana ancak bugün haberdar olduğunu, kesinlikle bakanlıkta böyle bir çalışma yapılmadığını bunun için söylemiş oldu. Ben de merak edenler için burada tekrar etmiş olayım. Yargıda bazı değişiklikler falan... Bunların bilmem nerede hazırlandığı... Eğer Adalet Bakanlığı sunacağı bir tasarıdan bahsediyorsa bir mesele var; komisyonda onunla ilgili ise Adalet Bakanlığımızın hukukçuları kanunları hazırlar, biz de Bakanlar Kurulu'nda enine sonuna müzakere ederiz. En sonunda da gönderilir. Başka yerlerde hazırlandığı iddiası dayanaksız iddiadır. Bunlar kamuoyunu yanıltmaya yönelik çalışmalardır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan "Kimse Yok Mu' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER