Kimse Yok Mu engellere rağmen durmuyor

Bakanlar Kurulu’nun yardım toplama yetkisini kaldırdığı Kimse Yok Mu, mağdurlara ulaşmayı sürdürüyor. Dernek, Kobanili sığınmacılara kışlık kıyafet ulaştırdı...

Kimse Yok Mu engellere rağmen durmuyor

Dünyanın dört bir tarafında milyonlarca mazlum ve ihtiyaç sahibi insanın yardımına koşan Kimse Yok Mu, Kobanili mültecilere yardım götürmeye devam ediyor. Bakanlar Kurulu tarafından izin almaksızın yardım toplama yetkisi elinden alınan Kimse Yok Mu Derneği, hayırseverlerin telefon mesajı göndererek katıldıkları SMS yardım hattı 5777’nin de iptal edilmesine rağmen, Kobani’de yardımlarını ihtiyaç sahiplerinin ayaklarına yardım götürerek savaş yaralarını sarıyor.

KIŞLIK KIYAFET DAĞITILDI

Bugün'ün haberine göre; Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar karşısında bulunan Kobani’de yaklaşık bir ayı aşkın süredir IŞİD ile PYD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Savaştan kaçarak Suruç’a yerleşen Suriyeli Kürtler’e Kimse Yok Mu Derneği bir TIR dolusu giyim yardımı dağıttı. Suruç-Aligör yolu üzerinde ve (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kontrolünde bir binada barınan Suriyeli mültecileri ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği, yaptığı giyim yardımıyla mültecilerin yüzünü güldürdü. Dernek gönüllüleri savaş mağduru mültecilere; içinde pantolon, kazak, hırka, gocuk, ceket, iç çamaşırı olan yüzlerce giyim paketi yardımını dağıttı.

Aşkla şevkle mağdurlara ulaşacağız

Kim­se Yok Mu Ko­ba­ni­li ai­le­le­re da­ha ön­ce 2 bin ko­li­den olu­şan 15 bin ki­şi­lik yar­dım pa­ke­ti ulaş­tır­dı. Kur­ban Bay­ra­mı'nda da 648 his­se kur­ban eti da­ğı­tıl­dı. Şa­hin, “Kim­se Yok Mu; din, dil, ırk ay­rı­mı yap­ma­dan dün­ya­nın her ye­rin­de dar­da ka­lan­la­rın im­da­dı­na ye­tiş­ti­ği gi­bi, afet ve sa­vaş mağ­du­ru mül­te­ci­le­rin de ya­ra­la­rı­nı sar­ma­ya özen gös­te­ri­yor. Yar­dım top­la­ma yet­ki­si kal­dı­rı­lan ay­rı­ca SMS yardım hat­tı ka­pa­tı­lan der­ne­ği­mi­zin dün­ya­nın ve Tür­ki­ye­’nin dört bir ya­nı­na yar­dım ulaş­tır­ma az­mi hiç­bir za­man tü­ken­me­ye­cek. Bi­la­kis da­ha bir aşk ve şevk­le yar­dım­lar sür­dü­rü­le­cek­ti­r” di­ye konuş­tu.

ARALIKSIZ YARDIM SÖZÜ

Mül­te­ci­le­rin ba­rın­dı­ğı bi­na­da da­ha çok ih­ti­yaç du­yu­lan eş­ya­la­rın lis­te­si­ni tek tek not alan der­nek gö­nül­lü­le­ri, bu eş­ya­la­rı en kı­sa za­man­da te­min et­me sö­zü ver­di. Yar­dım­la­rın ara­lık­sız sü­re­ce­ği kaydedil­di.
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu engellere rağmen durmuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER