Kırım parlamentosu'ndan flaş karar!

Kırım Parlamentosu, "Bağımsız Kırım Cumhuriyeti"ni ilan ettiğini açıkladı.

Kırım parlamentosu'ndan flaş karar!

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen referandumun ardından toplanan Kırım Parlamentosu, "Bağımsız Kırım Cumhuriyeti"ni ilan ettiğini açıkladı. 85 milletvekiliyle toplanan parlamento, yayımladığı bağımsızlık deklarasyonunda, "Sivastopol'ün özel statüye sahip olacağı bağımsız ve egemen Kırım devletini ilan ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bildiride, "Kırım devleti"nin yabancı devletlerle eşitlik, barış, iyi komşuluk prensipleri çerçevesinde ilişki kuracağı belirtilerek, "Birleşmiş Milletler'e (BM) ve dünyadaki tüm ülkelere Kırım'daki halklar tarafından kurulan bağımsız devleti tanıma çağrısı yapıyoruz" denildi.

Bakan Davutoğlu: Kırım'daki referandum kararını tanımayacağız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kırım’da bugün gerçekleştirilen referandum kararını tanımayacaklarını ilan etti. Referandumun Ukrayna toprak bütünlüğünü ihlal etmesi ve uluslararası hukuk umdeleri ile uyumlu olmamasından kabul edilemez nitelikte olduğunu belirten Bakan Ahmet Davutoğlu, “Referandumun meşruiyeti yok.” dedi. Davutoğlu, buna gerekçe olarak da hem Birleşmiş Milletler, hem Avrupa Konseyi kararları hem de Ukrayna Anayasası'nın yanında 1994 yılında Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması karşısında nükleer silahlarından vazgeçtiği ve altında İngiltere, Rusya ve ABD'nin imzası bulunan Budapeşte Mutabakatı'nı hatırlattı.
<< Önceki Haber Kırım parlamentosu'ndan flaş karar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER