Kış gelmeden mutlaka yaptırın

Havaların soğumasıyla araç sahiplerine ustalardan uyarı geldi

Kış gelmeden mutlaka yaptırın



Sanayi ustaları, kışlık bakımın yapılmamasının telafisi güç problemlere ve ekonomik kayıplara yol açtığına dikkat çekiyor.

 Motorun soğuk havada çalışmasının güçleştiğini belirterek, bunun bazı tedbirlerle aşılabileceğini ifade ediyor. Araç tamir ve bakım ustası Hasan Usta, bakım masrafından kaçan birçok sürücünün cebinden, kış boyunca ortaya çıkan arızalar sebebiyle daha fazla para çıktığını belirtti. Aracın marka ve modeline göre değişmekle birlikte otomobiller için kış kontrollerinin maliyeti, 100 TL ile 300 TL arasında değiştiğini bildiren Hasan Usta, “Bakımın yanı sıra kış şartlarında araçların verimli şekilde kullanılabilmesi için fren ve debriyaj balatalarının kontrol edilmesi ve lastik havalarının mevsime göre ayarlanması gerekiyor. 

 Kış aylarında kaygan yollardan dolayı fren sisteminin daha önemli olması sebebiyle fren, süspansiyon sisteminin kontrol edilmesi, varsa kışa uygun kar lastiklerinin takılmasını, lastik havalarının kontrol edilmesini gerekir. Aracınızla rahat bir kış geçirmek için bu tavsiyeleri dikkate alın.
<< Önceki Haber Kış gelmeden mutlaka yaptırın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER