Köprü ve otoyollarda yeni dönem başlıyor

Koç ve Ülker Grubu'nun kazandığı, ancak daha sonra ihalesi iptal edilen köprü ve otoyollar için yeni gelişme..

Köprü ve otoyollarda yeni dönem başlıyor

KGM Müdürü Turhan, “Halka arz için yasal düzenleme yapıldı” dedi.

Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dü­rü (KGM) Ca­hit Tur­han, köp­rü ve oto­yol­la­rın ge­lir­le­ri­nin Özel­leş­tir­me İda­re­si Baş­kan­lı­ğı’n­ca (ÖİB) ku­ru­la­cak şir­ke­te ve­ri­le­ce­ği­ni be­lirt­ti.

Ka­nu­ni dü­zen­le­me tamam

Tur­han, köp­rü ve oto­yol­la­rın hal­ka ar­zı ko­nu­sun­da ge­rek­li dü­zen­le­me­nin ya­pıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, "Ka­nu­nu­muz da­ha ön­ce köp­rü ve oto­yol­la­rın ba­kım iş­let­me­siy­le bir­lik­te dev­re­dil­me­si­ne ce­vaz ve­ri­yor­du. Şim­di hal­ka ar­za da ce­vaz ve­rir ha­le gel­di" di­ye ko­nuş­tu.

Köp­rü ve oto­yol­la­rın hal­ka ar­zı­nın ÖİB yet­ki­sin­de ol­du­ğu­nu di­le ge­ti­ren Tur­han, bu kap­sam­da ba­ğım­sız bir şir­ket ku­ru­la­ca­ğı­nı, söz ko­nu­su şir­ke­tin ya­pı­sı­nın, yö­ne­ti­mi­nin ve teş­ki­la­tı­nın ÖİB ta­ra­fın­dan be­lir­le­ne­ce­ği­ni kay­det­ti. Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan köp­rü ve oto­yol­lar­dan top­la­nan ge­lir­le­rin ÖİB ta­ra­fın­dan ku­ru­la­cak ti­ca­ri şir­ke­te ve­ri­le­ce­ği­ni an­la­tan Tur­han, şöy­le ko­nuş­tu:

Ba­kı­mı KGM ya­pa­cak

"Şir­ket, ge­lir­le­rin KDV'si­ni Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­’na ya­tı­ra­cak. KGM ile şir­ket ara­sın­da ya­pı­la­cak söz­leş­mey­le, bu yol­lar­dan top­la­nan pa­ra­nın bir kıs­mı, yol­la­rın ba­kım ve ona­rı­mı­nın ya­pıl­ma­sı için bi­ze ve­ri­le­cek. KGM'ye ve­ri­le­cek kı­sım söz­leş­me­de be­lir­le­ne­cek, yüz­de 25 ci­va­rın­da bir ra­kam ola­cak."

Koç ve Ülker almıştı

Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesi 17 Aralık 2012 yılında yapılmıştı. İişletme hakkının verilmesi yöntemiyle ve 25 yıllık süre için gerçekleştirilen özelleştirme ihalesine 3 konsorsiyum katılmış ve en yüksek teklifi 5 milyar 720 milyon dolar bedelle Koç Holding AŞ-UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu vermişti. İhale, daha sonra iptal edilmişti.

Bugün

<< Önceki Haber Köprü ve otoyollarda yeni dönem başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER