Onların başarısı diğerlerinden çok farklı

Eğitimin sıkıntılı geçtiği Güneydoğu’da dershanelerin takviyesiyle önemli başarılara imza atıldı.

Onların başarısı diğerlerinden çok farklı

LYS sonuçlarına göre, Diyarbakır, Mardin ve Bitlis’te tüm birinciler FEM’den çıktı. Diyarbakır’da Muhammed Rıdvan Karakaş MF-3 puan türünde Türkiye 6’ncısı olarak büyük başarı elde etti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır, Mardin ve Bitlis’te de LYS derecelerini dershaneli öğrenciler topladı. Lisans yerleştirme sınavı sonuçlarına göre, Diyarbakır birincileri Muhammed Rıdvan Karakaş MF-3 puan türünde Türkiye 6’ncısı, Selenay Artemel (ek puanlı) TS-2 Türkiye 18’incisi, Mahmut Fehmi Bal TS-1 Türkiye 28’incisi, Ozan Kurt (ek puanlı) MF-1 Türkiye 17’ncisi oldu. Artemel, Dershane öğretmenlerimizin rehberliği, moral ve motivasyonumu sürekli yüksek tutmaları başarıma büyük katkı sağladı.” dedi. FEM Diyarbakır Şube Müdürü Bülent İnce, öğrencilerin gelişimini birebir takip eden tecrübeli öğretmenleri ve Türkiye geneli yapılan denemelerle başarıya ulaştıklarını ifade etti. Mardin’de il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü Atak Koleji ile FEM Dershaneleri’nden çıktı. FEM, bu yıl kentte ilk 10’a 9, Türkiye genelinde ilk 200’e 5, ilk 500’e 30, ilk bine 78 öğrenci yerleştirdi. Dershane Müdürü Oktay Ballı, Türkiye birincisi çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bitlis Çağlayan FEM öğrencisi Fatih Ortabakan da MF-3 Türkiye 1.147’nciliği ve il birinciliği elde etti.

ÖSYM tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sonuçları (LYS), Diyarbakır ve Mardin’de sevinçle karşılandı. Sonuçlara göre Diyarbakır’da Muhammed Rıdvan Karakaş MF-3’te Türkiye 6.sı Diyarbakır 1.si, Selenay Artemel (Ek Puanlı) TS-2 Türkiye 18.si, Diyarbakır 1.si, Mahmut Fehmi Bal TS-1 Türkiye 28.si Diyarbakır 1.si, Ozan Kurt (Ek puanlı) MF-1 Türkiye 17.si Diyarbakır 1.si oldu.

Öğrencilerin başarısında okullarının yanı sıra yıl boyu devam ettikleri FEM Dershaneleri’nin katkısı da büyük. Dershanenin Diyarbakır şubesindeki öğretmen ve idarecileri, Türkiye 6’ncılığıyla birlikte bütün alanlarda Diyarbakır birincilerini çıkarmanın gururunu yaşadı. Dershane müdürü Bülent İnce, 1988 yılından beri Diyarbakır’a hizmet verdiklerini, başarının tesadüflerle değil bir birikimin sonucunda geldiğini kaydetti.

FEM Dershaneleri Diyarbakır Şubesi’nde LYS sonuçlarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Dershane müdürü Bülent İnce, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarıya imza attıklarını dile getirerek Türkiye 6’ncısı, 18’incisi ve 28’incisi derecelerinin yanında 4 öğrencilerinin Diyarbakır birincisi olduğunu kaydetti. 1988’den beri başarıdan başarıya koştuklarını anlatan İnce, “Bu başarıların asıl mimarı olan, çalışkan, gayretli, özverili ve öğrencisini daima en yükseklere yönlendiren değerli öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz.” diye konuştu. İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardan beri Diyarbakır’da birincilik geleneğini bozmayan FEM Dershaneleri, 2014 LYS’de bu geleneğini sürdürdü. FEM yayınları ile sınava hazırlanan öğrenciler başarıya ulaştı. 2014 LYS’de Diyarbakır’da Türkiye 6.sı olan Muhammed Rıdvan Karakaş, Türkiye 18’incisi olan Selenay Artemel ve Türkiye 28’incisi olan Mahmut Fehmi Bal’ın da FEM’li olmasının sevincini yaşıyoruz. Türkiye geneli yapılan denemeler, öğrencinin gelişimini bire bir takip eden tecrübeli öğretmenlerimizle başarıya ulaştık. FEM kalitesini Diyarbakır halkına sunmanın onurunu yaşıyoruz. 2014 LYS’de sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde birinciler Diyarbakır FEM Dershanesi’nden çıkmıştır. Bu başarılarıyla ailesinin ve öğretmenlerinin gurur kaynağı olan öğrencilerimiz liselere hazırlanırken de bizi tercih etmişlerdi.”

Şampiyonların dilinden başarıının sırları

Türkiye 18’incisi olan Selenay Artemel başarının nasip olduğunu söyledi. Düzenli çalışmanın yanısıra dershanenin büyük faydasını gördüğünü belirten Artemel, “Dershane öğretmenlerimizin rehberliğinde sürekli moral ve motivasyonumun yüksek olmasını sağlamaları başarıda etkili oldu. Başarıda en büyük destekçim olan annem babam ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 Türkiye 28’incisi olan Mahmut Fehmi Bal da dershane tercihinin çok önemli olduğunu vurguluyor. Bal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu başarıyla birlikte dershanenin önemi ortaya çıktı. Çünkü benim dershanem şehir genelinde rekor başarı elde etti. Sabırla, düzenli olarak çalışan herkesin başarılı olacağına inanıyorum.”

Mardin’de ilk üç, FEM ve Atak Koleji’nden

Diyarbakır’daki başarı tablosunun bir benzeri de Mardin’de yaşandı. İl birincisi, ikincisi ve üçüncüsü Atak Koleji’nden ve FEM Dershaneleri Mardin Şubesi’nden çıktı. FEM, bu yıl Mardin’de ilk 10’da 9, Türkiye genelinde ilk 200’e 5, ilk 500’e 30, ilk bine 78 öğrenci yerleştirdi. Atak Koleji öğrencileri ise Türkiye genelinde ilk 500’de 3, ilk binde 6, ilk 10 binde 46 derece elde etti. FEM Dershaneleri Genel Müdürü Oktay Ballı, hedeflerinin Türkiye birincisi çıkarmak olduğunu söyledi.  Atak Koleji Müdür Yardımcısı Erkan Yılmaz da 2014 LYS’de büyük bir başarı gösterdiklerini söyledi. LYS’de Mardin birinci, ikinci ve üçüncüsünün kendi okullarından çıktığını belirtti. Bitlis Çağlayan FEM Dershanesi öğrencisi Fatih Ortabakan da MF-3 puan türünde il birincisi olma başarısını elde etti. Ortabakan, başarısını düzenli çalışma, ailesi ve dershanesine borçlu olduğunu belirtti. Tatvan FEM Dershanesi öğrencisi Şeyma Oral ise TM-3 ek puanlı sıralamada Türkiye 146.’sı oldu. Bitlis’in Ahlat ilçesinde de ilçe birincileri Ahlat FEM Dershanesi’nden çıktı. Fecri Arslan isimli aday TS-1, TS-2, Y-TS-1, Y-TS-2 puanlarında Ahlat birincisi, Ali Kürüm isimli aday ise Y-YGS-6 puanında Ahlat birincisi olarak ipi göğüsledi.ZAMAN
<< Önceki Haber Onların başarısı diğerlerinden çok farklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER