Korsan etkisiz hale getirildi, yolcular tahliye edildi

Ukrayna'nın Kharkiv-İstanbul seyahatini yapan PGT751 sefer sayılı yolcu uçağının, bir yolcu tarafından kaçırılmaya çalışıldı. Ukraynalı korsanın etkisiz hale getirilmesinin ardından yolcuların tamamı tahliye edildi.

Kaçırılan uçağın içinden ilk görüntüler

Kharkov'dan İstanbul'a uçan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağından kaçırılma sinyali alındı. Ukrayna'da Kharkov'dan kalkan PGT751 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçakta 2F koltuğunda oturan bir Ukraynalı yolcu uçağı Soçi'ye kaçırmak istedi. Yapılan görüşmeler ve özel güvenlik birimlerin operasyonu sonrasında Ukraynalı korsan etkisiz hale getirildi, yolcuların tamamı tahliye edildi.

PGT 751 sefer sayılı Pegasus Havayolları'na ait uçağın 2-F numaralı koltukta oturan Ukraynalı yolcusu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendiği öğrenildi. Yolcunun uçak havadayken ayağa kalkarak, "uçakta bomba var şeklinde bağırdığı" öne sürüldü.

F-16'LAR EŞLİK ETTİ
Uçağın pilotu tarafından 17.30 sıralarında kaçırılma kodu olan 'kobra 66' kodu verildi. Bu kodun verilmesinin hemen ardından Balıkesir'de bulunan 191. Filo Komutanlığı'ndan bir F16'nın havalandığı öne sürüldü.


İşte korsanın ilk görüntüsü
Kharkiv-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı kaçırmak isteyen kişinin fotoğrafı.

Vali Mutlu: Tüm yolcuların uçaktan inişi sağlandı
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ukrayna uyruklu yolcu tarafından kaçırılma teşebüsünde bulunulan Pegasus Havayolları'na ait uçaktaki tüm yolcuların inişinin sağlandığını söyledi.  Mutlu, önce "Pegasus yolcu uçağını kaçıran hava korsanıyla yapılan müzakereler sonucu kadın, çocuk ve yaşlıların indirilmesine başlıyoruz." şeklinde tweet attı. Daha sonra da "Tüm yolcuların uçaktan sorunsuz inişi sağlandı." tweetini geçti.

SHGM'DEN AÇIKLAMA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Twitter adresinden ise iki açıklama yapıldı. Açıklamada, “ İniş emniyet ile yapılmış olup gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Pegasus Havayollarına ait Kharkiv- Sabiha Gökçen Uçağı havada iken yapılan bomba tehdidi sebebi ile güvenlik altında Sabiha Gökçene inmiştir. “ denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı, uçak kaçırma teşebbüsünde bulunan şahsın ikna edilerek uçaktaki yolcuların tahliye edildiğini ve uçağı kaçırmaya çalışan kişinin yakalandığını açıkladı.   

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Özel bir havayolu şirketine ait 110 yolcu ve 5 mürettebatı bulunan yolcu uçağına, Kharkov (Ukrayna) - İstanbul seferi esnasında bir Ukrayna vatandaşı tarafından bomba tehdidiyle kaçırma girişiminde bulunulmuştur. Uçak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na saat 18: 05'te indirilmiştir. Uçağı kaçırma teşebbüsünde bulunan şahıs ikna edilerek uçaktaki yolcular tahliye edilmiştir. Uçağı kaçırmaya çalışan şahıs yakalanmıştır" denildi.

Pilottan 'iyiyiz' mesajı
Uçağın kaptan pilotu İlyas Karagülle "iyiyiz" mesajı verdi


PEGASUS HAVA YOLLARI'NDAN AÇIKLAMA
Pegasus Hava Yolları yaşanan olay üzerine bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi; " Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi TC-CCP tescilli, PC751 sefer sayılı yolcu uçağı, 7 Şubat Cuma günü (bugün) Kharkiv-İstanbul tarifeli uçuşunu gerçekleştirirken, yapılan bomba ihbarı nedeniyle, saat 18.05'te güvenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmiştir. Emniyet güçleri tarafından çalışmalar sürmektedir."


Sabiha Gökçen´de uçuşlar başladı 

Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçakta bulunan bir yolcunun bomba tehdidi nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kapanan uçuş trafiği, saat 21.00 itibariyle yeniden açıldı.

<< Önceki Haber Korsan etkisiz hale getirildi, yolcular tahliye edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER