Koza Altın'dan Yeni Şafak'a yalan haber tekzibi

Koza Altın İşletmeleri, Yeni Şafak Gazetesi'nde çıkan haberle ilgili açıklama yaptı.

Koza Altın'dan Yeni Şafak'a yalan haber tekzibi

İŞTE O AÇIKLAMA:

Yeni Şafak gazetesinde bugün yayınlanan Mastra Altın Madeni'ne ilişkin haber yanıltıcı ve eksik bilgilerle kamuoyunu bir kez daha yanlış bilgilendirmektedir.

Haberde belirtildiği gibi "4 metrekare büyüklüğündeki galeri girişi" orman arazisindedir. İznin süre uzatımı için zamanında müracaat edilmiş halen cevap gelmemiştir. Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan belgede de görüldüğü gibi 27 Aralık'da da Migem maden galeri girişinin orman izni gelmemiş alanda olması sebebi ile kullanılmaması talimatı göndermiştir. Bu galeri girişi kullanılmayacaktır.

Bu konu kamuoyuna bildirilmemiştir.

SEBEBİ; Orman iznimiz için süre  uzatılması talebimize henüz cevap gelmediği ve bunun da zaman alacağı öngörüldüğünden, Şirketimiz tarafından izinli olan bölgemizde başka bir galeri girişi açılmış. ÜRETİM FAALİYETLERİMİZ YENİ VE İZİNLİ BÖLGEDEKİ GALERİMİZDEN YAPILMAKTADIR. Yasal mevzuata hassasiyetle uyduğumuzu daha önce de ifade etmiştik.

Haberde yer alan vergi incelemesi, bizim gibi kurumsal şirketler için olağan bir uygulamadır ve Maliye Bakanlığımız yasalardaki görevini yerine getiren saygın bir kurumdur.

Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği gibi Maliye Bakanlığımız bir cezalandırma müessesi değildir. Demokrasimize ve ülke itibarımıza zarar verilmemesi için bu tür söylem ve imalardan hassasiyetle kaçınılması gerekir.

Yeni Şafak gazetesi haberde tenör, kaynak, rezerv gibi teknik konulara da yer vermiştir.

Teknik ve madencilik konularında da okurlarına saygı gereği doğru bilgi vermek isterler ise şirket yetkililerimiz kendilerine gerekli doğru bilgiyi aktarabilirler. Zira metal madenciliğinde tenör, kaynak ve rezerv miktarları, dünya metal fiyatlarına bağlı olarak sürekli değişir.

Yeni Şafak gazetesi okurunu doğru bilgilendirmek ve borsa yatırımcılarını kasıtlı zarara uğratmamak gibi bir hassasiyet taşıyorsa, kurumlarımızla ilgili haberlerde en azından karşı görüş alınması medya etiğinin de gereğidir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz...
<< Önceki Haber Koza Altın'dan Yeni Şafak'a yalan haber tekzibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER