Maden faciası Atalay Demirci'nin en derin yarasını deşti

Manisa Soma’da yaşanan maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Maden faciası Atalay Demirci'nin en derin yarasını deşti

Sanat, iş, spor dünyası da dahil toplumun her kesimi Somalı maden işçilerinin acısını paylaşıyor. Ama içlerinde biri var ki, o madende yakınlarını kaybedenlerin acısını içinde hissediyor. Ünlü komedyen Atalay Demirci. 4 yaşındayken babasını maden kazasında kaybeden Demirci, “Ben babasızlığın ne demek olduğunu iyi bilirim. Her çıkarılan cenazede farklı duygular yaşıyorum, kanım donuyor.” ifadeleriyle duygularını anlatıyor. “Benim tek tesellim, babam da dâhil göçük altında kalan, patlamalarda ölen insanların şehit olması.” diyen ünlü komedyen, kaza nedeninin mutlaka sorgulanması ve maden ocaklarının şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söylüyor.

1981 yılında Ankara Çayırhan’da bulunan kömür madeninde çıkan bir patlamada babasını kaybettiğini anlatan Demirci, 33 yıl geçmesine rağmen madenlerde hiçbir şeyin değişmediğinden dert yanıyor. Zaman'ın haberine göre; Demirci, “3 gün Allah rızası için yasımızı tutalım ama sonra sorgulayalım. Derinlemesine araştırma yapıp kimler ihmal etmişse onları bulalım. Bu insanların şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapalım.” diyor. Dünyada pek çok ülkede maden ocağı olduğunu ama böyle bir kazanın yaşanmadığını söyleyen Demirci, “İş kazası dediğimiz hadisenin Türkiye’de çok yüksek noktaya gelmesi utanç verici. İnsan gücümüz var. Ekonomimiz yerinde; aklımız var, bilime inanıyoruz ama helva olmuyor.” yorumunu yapıyor. Demirci, yaşanan facianın Türkiye’nin imajını da zedelediğini belirterek, “Dünya bizi insana değer vermeyen bir ülke olarak görüyor.” diye konuşuyor.

‘Soma’da yakınlarını kaybedenler için neler yapabilirim.’ diye düşündüğünü dile getiren Demirci, kısa bir süre içinde bölgeye gitmek istiyor. Bu süreçte Türkiye’nin son dönemde yaşanan tüm ayrışma ve kutuplaşmadan sıyrılarak tek yürek olacağını belirten Demirci, “Sedyeyi kirletmemek için ‘çizmemi çıkarayım mı’ diyen; ‘Beni boş verin Mahmut’un eşi hamileydi, onu kurtarın’ diyen maden işçilerinin söylediği sözler aslında ne kadar naif bir toplum olduğumuza işaret ediyor. Ama bizi özümüzle baş başa bırakmadılar. Tekrar özümüzü yakalamamız, bu kötü hadisenin bir anlamda hayra vesile olması için dua ediyorum.” sözleriyle duygularını dile getiriyor.

<< Önceki Haber Maden faciası Atalay Demirci'nin en derin yarasını deşti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER