Medyaya darbeye dayanak yapılan rapor da çöktü

Özgür medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonunun ana dayanağı olan emniyet raporu çöktü.

Medyaya darbeye dayanak yapılan rapor da çöktü

19 Kasım 2014 tarihli belgede Tahşiye’ye yönelik herhangi bir çalışma olmadığı yazıyor. Oysa hem MİT, hem Genelkurmay ve hem de Emniyet’in çalışma yaptığı ortaya çıktı.

Özgür medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonunun ana dayanağı olan emniyet raporu çöktü. Zeki Çatalkaya imzalı 19 Kasım 2014 tarihli belgede El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı Tahşiye’ye yönelik herhangi bir çalışma olmadığı yazıyor. Oysa hem MİT, hem Genelkurmay ve hem de Emniyet’in çalışma yaptığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya imzalı 19 Kasım 2014 tarihli belge, 14 Aralık medyaya yönelik operasyona dayanak yapıldı. Belgede “22.10.2010 tarihi öncesinde ‘Radikal Tahşiye grubu, El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu veya benzer isimle terör örgütü çalışmasına rastlanılmamıştır” şeklinde ifadelere yer alıyordu. Ancak ortaya çıkan MİT, Emniyet  ve Genelkurmay istihbarat raporları, Çatalkaya imzalı bu belgenin doğru olmadığını ortaya koydu.

MİT İSTİHBARATI


Çatalkaya’nın iddiasını yalanlayan ilk rapor MİT’e ait. 2008'de MİT, güvenlik kurumlarına operasyon için bilgi aktardı. MİT, 17 Şubat 2009 ile 30 Nisan 2009 tarihleri arasında bilgi notları ve yazışmalarıyla Emniyeti yapılanmadan haberdar etti.

Ortaya çıkan bilgilerle MİT’in 2004 yılından beri grubu izlediği hatta Tahşiye ismini MİT’in verdiği ortaya çıktı.  Çatalkaya’yı yalanlayan ikinci belge kendi kurumuna ait. Emniyet, MİT’in verdiği bilgiler doğrultusunda İstihbarat Daire Başkanlığı 2008'in ilk aylarında çalışma başlattı.
İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer imzalı 3 Aralık 2008 tarihli “Tahşiye Grubunun Faaliyetleri” konulu belgede grup hakkında bilgiler yer aldı.

GENELKURMAY BELGESİ

Zeki Çatalkaya’yı çürüten üçüncü belgenin Genelkurmay Başkanlığı’nda olduğu ortaya çıktı. Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin imzası ile 13 Mart 2009 tarihli önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na oradan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a arz edilen “Tahşiye Nurcu Grubu” başlıklı istihbari rapordu.

Hatırlanacağı gibi Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde terör örgütü El Kaide bağlantılı olmak suçundan yargılanan Tahşiye Grubu sanıkları, 14 Aralık’ta medya operasyonuna gerekçe gösterildi. İddiaya göre  Fethullah Gülen Hocaefendi 6 Nisan 2009’da yaptığı bir konuşma ile ‘Tahşiye’ grubunu hedef gösterdi. Polis de bu uyarıdan sonra bu gruba operasyon düzenledi. Ancak Emniyet, MİT ve Genelkurmay’ın Nisan 2009’dan önce istihbarat çalışması yaptıkları ortaya çıktı.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Medyaya darbeye dayanak yapılan rapor da çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER