Meteoroloji'den hava durumu uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın etkili olacak lodos fırtınasının günlük yaşamı olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, batı kesimlerinin akşam saatlerinden itibaren Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtiliyor.

Bu gece ve yarın kuvvetli lodos fırtınası olacağı bildirilen açıklamada, yerel kuvvetli yağış, toz taşınımı, hissedilir derecede sıcaklık artışı ve ani kar erimeleri gibi olumsuz şartların, hava ve deniz ulaşımı başta olmak üzere günlük yaşamı aksatmasının beklendiği ifade edildi.


Ege Denizi üzerindeki alçak basınç merkezinin batı bölgelerinde, hareketi ve kuvvetli basınç düşüşü ile önce batı, bu gece ve yarın da iç bölgelerde rüzgarın kuvvetleneceği vurgulanan açıklamada, Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere iç ve batı bölgelerin tamamında, güney ve güneybatı yönlerden fırtına, zaman zaman hamle etkisiyle kuvvetli fırtınaya ulaşmasının beklendiği belirtildi. 

Günlük yaşamı olumsuz etkileyecek kuvvetli fırtınanın, özellikle deniz ve havayolu ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklar başta olmak üzere çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmelerine yol açabileceği ve buna karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.
<< Önceki Haber Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER