Meteoroloji'den 'tedbir alın' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Kuzey Ege bölgeleri için kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji'den 'tedbir alın' uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Kuzey Ege'de Pazar günü akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatılı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına (75-90 km/s) beklendiği belirtildi. 


Rüzgarın yönü Pazartesi günü sabah saatlerinde değişerek, kuzeydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmeye devam edeceğinin ifade edildiği açıklamada, 'Kuzey Ege'deki fırtına Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybedecek' denildi. 
Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerinde ise, kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI 

İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, ülkenin büyük bölümünde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Güneybatı (Lodos) yönlü rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımında aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması istendi. 

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.



<< Önceki Haber Meteoroloji'den 'tedbir alın' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER