Meteoroloji'den uyarı! Marmara Bölgesi'ne kar geliyor

Hava durumuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar yağışı uyarısı geldi..

Meteoroloji'den uyarı! Marmara Bölgesi'ne kar geliyor

Tahminlere göre; Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek. İstanbul'da sıcaklık 5 derece kadar iniyor. Doğu bölgelerle birlikte Bursa, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ'da yoğun kar yağışı bekleniyor.

Hava durumu tahminlerine göre; yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatlerde Doğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Kütahya ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 


HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Beklentilere göre; Cumartesi ve Pazar günleri yurdun batı bölgelerinde hava sıcaklığı 8-10 derece arasında düşecek. Yağmurların, hafta sonu şiddetini artırması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara'da kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 44 SANTİMETRE 

Uludağ'da, kar kalınlığı 44 santimetre olarak ölçüldü. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın oteller bölgesinde kar kalınlığı, bu sabah 44 santimetre olarak kayıtlara geçti.

Hava sıcaklığının gece en düşük sıfırın altında 3, en yüksek 4 derece ölçüldüğü Uludağ'da, yarın akşamdan itibaren kar yağışının başlaması ve 4 gün sürmesi tahmin ediliyor.
<< Önceki Haber Meteoroloji'den uyarı! Marmara Bölgesi'ne kar geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER