Milli Eğitim'de atama skandalı

Balıkesir’de torpil, noter aracılığıyla tespit edildi.

Milli Eğitim'de atama skandalı

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran, 16 Ekim’de kapalı zarf içinde 39 kişinin ismi ve hangi okula müdür olarak atanacaklarının yazılı olduğu bir belgeyi notere teslim etti. Atamalardan sonra zarfı noterden alan Kuran, belgeyi basın mensuplarına gösterdi. Kuran, adı geçen 39 isimden 29’unun müdür olarak atandığını söyledi.

NOTER KANALIYLA TORPİLİ TESPİT ETTİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdür atamalarında yaşanan skandallar bitmek bilmiyor. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen’in Balıkesir Şubesi, müdür atamalarındaki torpili noter kanalıyla tespit ettirdiklerini açıkladı. Şube Başkanı Yılmaz Kuran, 16 Ekim 2014 tarihinde Balıkesir 2. Noteri’ne, kapalı zarf içinde 39 kişinin ismi ve hangi okula müdür olarak atanacaklarının yazılı olduğu bir belge teslim etti. Kuran’la birlikte Balıkesir 2’nci Noteri Mustafa Salihoğlu’nun imzaladığı belge, bir zarf içine kondu ve kapatılarak mühürlendi.

39 İSİMDEN 29'U MÜDÜR OLDU
Yılmaz Kuran ve bazı sendika üyeleri, atamalardan sonra söz konusu zarfı noterden imza karşılığında aldı. Noter binası önünde basın mensupları ve diğer vatandaşların huzurunda zarfı açan Yılmaz Kuran, adı geçen 39 isimden 29’unun müdür olarak atandığını söyledi. Mülakata girecek isimlerin, torpil yapılarak yüksek puanla atanacağı duyumunu aldıklarını belirten Şube Başkanı, Torpilin belgesi olmaz diyorlar. Biz de bunu tespit etmeye çalıştık. Bu işler artık çok net. Artık gizlisi saklısı kalmadı. Eğer sizi bir makama oturtacaklarsa önceden görevlendirme yapıyorlar.” dedi.

"MÜLAKATLARIN İPTALİNİ İSTEYECEĞİZ"
Listedeki isimlere verilen puanları da açıklayan Kuran şunları söyledi: “Bu kadarını da bilmek müneccimliğe girmiyor, ancak artık bu işleri o kadar açık yapıyorlar ki saklama ve gizleme gibi bir şey söz konusu değil. Biz baştan beri basbas bağırıyoruz ama ilgililer her ne hikmetse sağır sultan olmuş, söylediklerimizi bir türlü duymuyor. Gözlerine bir defa daha sokalım dedik. Elimizdeki bu bilgileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve valiliğe dilekçeyle göndereceğiz. Mülakatların iptali için başvuruda bulunacağız. İnsanlar adalete güvenmek zorunda. Biz de güvenmek istiyoruz. Gidecek yerimiz de yok. Haksızlıklara karşı da birisinin artık ‘dur’ demesi gerektiği kanaatindeyiz.”

Zaman
<< Önceki Haber Milli Eğitim'de atama skandalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER