AKP’li belediyeden pes dedirten uygulama!

İzmir’de CHP ile AKP arasında ‘cami’ tartışması çıktı.

AKP’li belediyeden pes dedirten uygulama!

CHP’li Kemalpaşa Belediyesi, bu yılın başında ilçe merkezinde cami inşaatına başladı. Ancak 30 Mart’ta belediye başkanlığını AKP’li aday kazandı. Yeni başkan, cami projesini durdurdu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, cami yerinin ‘kupon arazi’ olarak görüldüğünü, AVM yapılacağı için inşaatın durdurulduğunu söyledi. Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise AVM iddiasını reddetti.

Kemalpaşa’da bir önceki Belediye Başkanı CHP’li Rıdvan Karakayalı döneminde ilçe merkezinde cami için temel atıldı. Toplam 3 bin 300 metrekare alan üzerine kurulması planlanan projenin, 600 metrekarelik alanı ibadethane, 2 bin 400 metrekarelik alanı ise yeraltı otoparkı olarak hizmet verecekti. Cami çevresinde dinlenme alanları ve 4 şadırvan inşa edilecekti. Yaklaşık iki metre kazılan ve temeli atılan cami projesi, 30 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen AKP’li Belediye Başkanı Arif Uğurlu tarafından iptal edildi. Cami için açılan temel kapatılarak üzeri Arnavut kaldırımıyla döşendi. Cami arsası otoparka çevrildi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa’daki cami tartışmasını yorumlarken AKP’li İstanbul Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nda cami yapmaktaki ısrarını hatırlattı. Bu durumun büyük çelişkiye işaret ettiğini vurgulayan Engin, şunları söyledi: “Bu bile AKP’nin bu konuda samimi olmadığını gösteriyor. Biz orada CHP’li belediye başkanımızla çok güzel bir yerde cami için temel attık. Seçimleri kazanan AKP’li belediye ise cami projesini, ‘Buranın yeri çok değerli. Ne gerek var? Başka mahallelerde cami var’ diyerek iptal etti. Bence orayı ‘kupon arsa’ (emlak sektöründe yüksek değerli arazi) olarak gördükleri için cami projesini iptal ettiler. O araziyi ileride AVM’ye çevirirler veya satarlar diye düşünüyorum. Burada ciddi bir çelişki var. Zaten AKP’nin bu konudaki tutarsızlığı, riyakarlığı her yerinden belli. Vatandaşlarımızın bunu doğru anlaması lazım.”

Kemalpaşa’nın AKP’li Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise “Cami olduğu söylenerek temeli atılan bölge cami için küçük. Projenin altı 2 kat otopark ve tamamen binalarla çevrili. Daha önce, gelin daha büyük bir meydan camisi yapalım dedim. Geldiğimizde de o ‘çakma’ temelin üzerini doldurduk. Bölgeyi yeşil alana çevirdik. Otopark ve oturma alanları yaptık.” cevabını verdi. Uğurlu, arazinin AVM’ye dönüştürüleceği iddialarıyla ilgili de, “AVM olması için bölgenin plan notlarının değişmesi lazım.” değerlendirmesini yaptı.

Arazinin değeri 5-6 milyon lira

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, arazinin yeşil alana çevrildiğini iddia etti. Ancak alandan çekilen fotoğraflar bunun tersini söylüyor. Caminin temelinin atıldığı arsa otopark olarak kullanılıyor. Alanda birkaç ağaç dışında herhangi bir yeşillik yok. Alan, Arnavut kaldırımıyla kaplanmış durumda. Bölgede yaşayan vatandaşlardan Erkan Yıldız, "CHP'li belediyenin temel attığı yerde cami yapılması iyi olurdu. Zaten cami projesinde de otopark planı vardı. Şimdi camiyi iptal edip sadece otoparka çevirdiler." diye konuştu. Sedat Çelik de, "Madem otoparka ihtiyacınız vardı neden üstünde cami olan altı iki kat otopark olacak olan projeyi engellediniz?" diye sordu. Kemalpaşalı emlakçılar, ilçenin tam merkezinde bulunan arazinin değerinin 5 - 6 milyon lira arasında olduğunu belirtti. Emlakçılar, söz konusu arazinin 'ticaret alanı' olarak kullanılacağı yönünde duyum aldıklarını dile getirdi. Emlakçılar, "Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bölgenin ticari alan-AVM olması yönünde karar çıkaramayacağını bildiği için plan değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla yapabilir. Üstelik bu alanın hemen üzerinde bulunan bazı kamu binalarının da yıkılması ve bu alanın büyütülmesi de gündemde." iddiasında bulundu.
<< Önceki Haber AKP’li belediyeden pes dedirten uygulama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER