Muhalif sindirme operasyonunda görev alanların AKP planı

Muhaliflere yönelik operasyonlarda görev alan müfettiş ve bürokratlar, milletvekili olmak için kuyruğa girdi. Amaç, dokunulmazlık kazanmak.

Muhalif sindirme operasyonunda görev alanların AKP planı

Dört eski bakanın da adının karıştığı 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması’nın ardından başlayan, bu soruşturmaları yapan emniyet ve yargı mensupları ile muhaliflere yönelik operasyonlarda görev alan bürokratlar ve müfettişler, milletvekili olmak için kuyruğa girdi. Haziran’da yapılacak Genel Seçim’de milletvekili adayı olmak isteyen bürokratların 10 Şubat’a tarihine kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Bürokratlar, bunun için AKP Genel Merkezi’nden telefon bekliyor.

MALİYE BAŞI ÇEKİYOR

Taraf'ın haberine göre, 7 Haziran seçimlerinde, milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhı elde etmeyi planlayan en çok bürokratın bulunduğu kurum Maliye Bakanlığı. Bakanlıktaki her bürokrat, vekillik için lobi faaliyeti yürütüyor. Bu bürokratların başında ise, Maliye Müsteşarı geliyor. Müsteşar Naci Ağbal, muhaliflere yönelik vergi incelemelerini yürüten ve planlayan bürokrat olarak biliniyor.

KİRAZ DA KUYRUKTA


Naci Ağbal’ın dışında, Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, Vergi Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karakum, Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer ile çok sayıda daire başkanı, adaylık için nabız yokluyor. Üst düzey bürokratların dışında, Gezi Parkı ve "paralel yapı" operasyonu kapsamında yapılan vergi incelemelerinde görev alan müfettişler de adaylık için lobi faaliyetlerinde bulunuyorlar. Taraf Gazetesi’ne haksız yere 5.5 milyon liralık vergi cezası kesen eski müfettişin de aday adaylığı için nabız yokladığı öğrenildi.

HÜSEYİN ÖZAY / TARAF
<< Önceki Haber Muhalif sindirme operasyonunda görev alanların AKP planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER