Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına dair çarpıcı iddia!

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına dair çarpıcı iddia!


Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili önemli bir iddia daha ortaya atıldı. İddia; bir suikast listesi olduğu ve Yazıcoğlu'nun adının da o listede bulunduğuydu. İddianın sahibi Ergenekon sanığı Erkut Ersoy

Ersoy, Ergenekon davasından 15 yıl 5 ay hapis cezası aldı. Sır dolu yılları bir gazeteye anlatan Ersoy, Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümü ve 2007 yılında suikasta kurban giden Gazeteci Hrant Dink hakkında çarpıcı bilgiler paylaşmıştı. Tutuklanmadan önce kendisine bir liste gönderildiğini iddia eden Ersoy o listede önemli isimlerin bulunduğunu söyledi. 

Erkut Ersoy, "Bana gönderdikleri mesajlarda operasyon yapılacağını söylediler. Gönderdikleri listeyi inceledim. Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink ve birkaç kişi daha vardı. Alevi kanaat önderlerinden bazı insanlar vardı. Yahudi ve Hristiyan din mensupları listedeydi." şeklinde açıklamalar yapmıştı. 

Ersoy, "Kalabalık bir liste, çoğunu tanımıyorum zaten. Beni bir operasyonda kullanmak üzere rezerve ediyorlardı ve devamlı takip ediyorlardı. İstihbaratçı geçmişim vardı. Her yere sızabilirdim. Belki de bundan faydalanmak istediler." sözleriyle listenin kabarık olduğunu vurguladı. İddiayla birlikte şüpheli ölüm üzerindeki soru işaretleri arttı. 

Yazıcıoğlu'nun ailesi Ersoy'un iddiaları sonrası harekete geçti. Avukatları aracılığıyla Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran aile Ersoy'un ifadesinin alınmasını talep etti. 

Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüne dair soruşturma 4 yıldır sürüyor. Ancak iddianame daha hazırlanamadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla inceleme yapan Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda helikopter kazasının suikast olabileceğine dair çok önemli bulgu ve belgeler ortaya çıkmıştı.

<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına dair çarpıcı iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER