Mustafa Kumlu görevinden istifa etti

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini bildirdi.

Mustafa Kumlu görevinden istifa etti

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Yönetim Kurulu içinde yaşanan problemlerin aşılmasındaki en önemli görevin kendisine ait olduğu inancını taşıdığını belirterek, Türk-İş Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini bildirdi.

Kumlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2011'de yapılan Türk-İş Genel Kurulunun hemen ardından, Türk-İş yönetiminde başlatılan huzursuzluğun, zaman içinde giderilemeyecek bir noktaya getirildiğini ve Türk-İş'e zarar verir hale geldiğini belirtti. Mustafa Kumlu, şunları kaydetti: 

"Türk-İş topluluğu içinde şube yöneticiliğinden genel başkanlığa kadar her kademede otuz altı yıl emek vermiş bir sendikacı olarak Türk-İş'in yüksek çıkarları benim için önemlidir. Verdiğim bu önem gereği, Yönetim Kurulu içinde yaşanan problemlerin aşılmasındaki en önemli görevin bana ait olduğu inancını taşıyor, bu temenniyle Türk-İş Genel Başkanlığından istifa ediyorum. Beni Türk-İş Yönetim Kuruluna 1999 yılında Genel Mali Sekreter; 2003 yılında Genel Sekreter; 2007 yılında ve 2011 yıllarında Genel Başkanlığa seçen ve hiçbir kararımızda ve eylemliliğimizde yalnız bırakmayan Türk-İş topluluğuna teşekkür ediyorum. Verdiğimiz mücadele ve eylemlilikte birlikte olduğumuz emek ve meslek örgütleri ile eylemlerimize destek olan halkımıza teşekkürü bir borç biliyorum."

<< Önceki Haber Mustafa Kumlu görevinden istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER