O gemi İstanbul'da

Simge gemi Rainbow Warrior 3 İstanbul’a geldi...

O gemi İstanbul'da

Üsküdar sahilinde demirleyen gemiye binen Greenpeace üyeleri Türkiye’deki kömür termik santrallerinin insan sağlığına ve çevreye yönelik zararlarına dikkat çekmek için bir dizi etkinlikte bulunacaklarını söyledi. 

Greenpeace’nin Rainbow Warrior 3 isimli gemisi, Türkiye’deki kömür termik santrallerine dikkat çekmek için İstanbul’a geldi. Simge gemi Üsküdar sahilinde demirledi. Greenpeace üyeleri bu gemi ile yola çıkarak kömür termik santrallerini gezecek ve insanları bu santrallerin zararlarına karşı uyaracak. 

Akdeniz İklim Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Akdoğan, geminin Türkiye’ye gelme sebebini kömür termik santrallerine dikkat çekmek olduğunu vurgulayarak, “Şu anda 80 tane kömür termik santrali buluyor. Türkiye dünyanın 4. büyük kömür tesisi. Kömürlü termik santraller sadece insan sağlığına değil, çevreye de çok ciddi zararlar veriyor. Bu konu şu an gündeme gelmese bile 80 yeni santralle toplum üzerinde çok büyük bir baskı oluşturuyor.” şeklinde konuştu. 

Akdoğan, Sağlık Bakanı’na da çağrıda bulunarak, “Bizim bu kampanyada vermek istediğimiz mesaj Sağlık Bakanı’na. Eğer ki kömür termik santraller insan sağlığına bu kadar ciddi zararlar doğuruyorsa, Sağlık Bakanlığının enerji planlamalarında karar verici bir kurum haline gelmesi gerekir. Biz Türkiye’nin dört bir yanındaki termik santrallere gidip bu mesajı vereceğiz. Sağlık Bakanı’nı bu konuda harekete geçmeye davet edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

CİHAN

<< Önceki Haber O gemi İstanbul'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER