O görüşme, Silivri'deki bir skandalı ortaya çıkardı!

CHP heyetinin Silivri ziyareti bir skandalı ortaya çıkardı.

O görüşme, Silivri'deki bir skandalı ortaya çıkardı!

Saygılı, ziyaretçilerle cam kabinlerde telefonla yaptığı görüşmelerin dinlendiğini, kayda alındığını ve tapeleştirildiğini söyledi.

CHP Milletvekili Ali Özgündüz ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve İstanbul eski Mali Suçlar Şube Müdürü Yakub Saygılı’yı ziyaret etti. Özgündüz, “Saygılı ve Karaca’ya yönelik suçlamalar tam bir garabet. Hukuk skandalı” diye konuştu.

GÖRÜŞMELER DİNLENİYOR

Özgündüz, 17 Aralık operasyonunu yürüten eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın, ziyaretçileri ile cam kabinlerde telefonla yaptığı görüşmelerin dinlendiğini, kayıt alındığını ve tapeleştirildiğini söylediğini aktardı.

MECLİS’E GETİRECEĞİZ

Özgündüz, “Saygılı, çok önemli bir şey söyledi. Saygılı’ya cezaevi yönetimine hakaret ettiği gerekçesiyle ceza verilmiş. Cezanın gerekçesi sorulunca, cam kabinlerdeki görüşmelerin dinlenildiği, kayda alındığı, tapeleştirildiği ortaya çıkıyor. Saygılı, cezaya itiraz ettiğini belirtti. Saygılı’ya, uygulamanın geçmişten beri tüm cezaevlerinde tüm mahkumlara yönelik gerçekleştirildiği bildirilmiş. Bu uygulama, bir tek cezaevi ya da tüm cezaevleri fark etmez, uygulanıyorsa tam bir skandaldır. Hiçbir yasal dayanağı yoktur. Yasal dayanağı olmadan tüm dinlemeler kayda alınıyor. Bu skandalı, yazılı soru önergesi ile Meclis gündemine getireceğiz. Uygulamanın dayanağı nedir Adalet Bakanlığı açıklama yapmalıdır” dedi.

17 ARALIK’TAKİ TEKNİK TAKİP YASALDI

Özgündüz’ün verdiği bilgiye göre, Saygılı 17 Aralık soruşturmasını yürüttüğümüz için tutuklandık. Tüm dinlemeler ve teknik takip yasaldır. Mahkeme kararına dayanmaktadır” dedi. Saygılı, “18’inde görevden alındım. Bizim görevden alınmamız sonrası Emniyet’in 100 bilgisayarına el konuldu. 25 Aralık operasyonunun yapılacağına dair hiçbir şey çıkmadı. Hükümete darbe gerekçesi ile tutuklandım ancak 25 Aralık’ta ben yoktum” diye konuştu.

GÜLER, SARRAF’A KEFİL

Saygılı, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in 17 Aralık operasyonundan 20 gün önce eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı ziyaret ettiğini anlatarak, “Güler, ‘Rıza Sarraf iyi işadamıdır hayırlı işadamıdır’ diye kefil oluyor” dedi.

KARACA’NIN AYM TALEBİ

Özgündüz, Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna itiraz ettiğini, öncelikli talebinin, hak ihlali gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvurunun görüşülmesi olduğunu söyledi.

TAHŞİYE ANAYASAL MI?

Özgündüz, “Karaca’ya yönelik suçlama; ‘Samanyolu televizyonunda dizilerin senaryosunu Gülen’e okuyorsun, talimat alıyorsun’. Bu gerekçeyle terör örgütü yöneticiliği ile suçlanıyor. ‘Gülen ile görüşmeye dair CD var mı, tape var mı’ şeklinde itiraz ettiklerini, ‘yok’ yanıtı aldıklarını belirtiyor” dedi.

Özgündüz’ün verdiği bilgiye göre, Karaca, “Tahşiye, STV’de hedef gösterilmedi. Hedef gösterilse bile, bana karşı suçlama anayasa düzene karşı çıkışsa, Tahşiyeciler anayasal kurum mu” dedi.
<< Önceki Haber O görüşme, Silivri'deki bir skandalı ortaya çıkardı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER