O polis hakkındaki 'itirafçı' fitnesi yalan çıktı

Yurt Atayün: İtirafçı fitnesini atanlar alçaklardır

O polis hakkındaki 'itirafçı' fitnesi yalan çıktı

İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün’ün avukatı Cemalettin Mutlu, müvekkili hakkında MİT menşeili internet sitelerinin “itirafçı” olduğu yönünde iftira yaydığını söyledi.

Avukat Mutlu, konuyla ilgili Yurt Atayün ile görüştüğünü ve kendisinin “Ben suç işlemedim ki itirafçı olayım. Hiçbir illegal faaliyetim yok. Bunu söyleyenler alçaktır, şerefsizdir, namussuzdur!” şeklinde konuştuğunu belirtti. Hakim, savcı ve bazı polislerin intikam duygusuyla hareket ettiğini belirten Cemalettin Mutlu, “Buraya tetikçi olarak getirilenlerin gözünde kin ve nefreti görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mahkemede Hakim İslam Çiçek’in zabıtlara geçmesi gereken taleplerini reddettiğini söyleyen Mutlu, “Hakim beyle bir sorunumuz var. Ona, ‘Burada konuşlandırılmışsınız’ dedim. Taleplerimizin zabıtlara geçmesini istiyoruz, geçmiyor. Reddediyor. O cübbeyi çıkarmanız gerekir. Hukuk birinci sınıfta gösterilen şeyleri tek tek hatırlattım fakat bunların hiçbirine müspet cevap vermedi. Hatırlattığım hususu zabıtlara geçmesini istedim ama ‘geçmiyorum, benim paşa gönlüm bilir’ şeklinde karşılık verdi.” dedi.

Yurt Atayün'ün annesi konuştu: Benim oğlum casus değil, casus avcısı

İfade vermeye kendisi gittiği halde elleri arkadan kelepçelenen eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün annesi Aysel Atayün, oğlu hakkındaki suçlamalara tepki gösterdi: “Evlatlarımı helâl sütle, helâl lokmayla büyüttüm. Oğlum casus değil, casus avcısı. Allah’a çok şükür beni utandıracak hiçbir şey yapmadılar.”

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten polislere yönelik soruşturmada ifade vermeye kendisi gittiği halde elleri arkadan kelepçelenen eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün, İzmir Bornova’da oturan annesi Aysel Atayün’e (70) komşuları destek veriyor. Mahalleli, evin önüne gözaltı sırasında ‘Şükür ki haram lokma yemedim’ ifadesinin olduğu pankart astı. Anne Atayün, oğluna vurulan kelepçelerin kendisini üzmediğini, onları kelepçe değil, devlet için yaptığı çalışmalara karşı göğsünde bir madalya olarak gördüğünü dile getirdi. Evladının devleti için çocuklarını, eşini, ailesini bile ihmal ettiğini anlatarak, “Evlatlarım haram nedir bilmez. Babaları genç yaşta vefat etti, bütün sorumluluklarını üstlendim. Onları helâl sütle, helâl lokmayla büyüttüm.” diye konuştu. Anne Atayün, oğlunun üzerine atılmak istenen casusluk iftirasına da tepki gösterdi: “Benim oğlum casus değil, casus avcısı. Biz vatansever bir milletiz, benim çocuklarımın isminden anlamaları lazım; Anadolu, Yurt, rahmetli oğlumun adı da Cenk’ti. Böyle bir aile sadece vatanının varlığını, sevgisini düşünür. Çok şükür Allah’a gururluyum. Beni utandıracak hiçbir şey yapmadılar, yapmayacaklarını biliyorum.”

<< Önceki Haber O polis hakkındaki 'itirafçı' fitnesi yalan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER