O yasak kalktı

Turgut Özal tarafından kullanılan o köşk için yasaklar kaldırıldı...

O yasak kalktı

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) eski Başkanı İlhan Açıkgöz, Karacasöğüt’ün Okluk Koyu’nda 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşkün kullanılması gerektiğini söyledi.

Muğla büyükşehir olmadan önce Marmaris İlçesi’nde köy olan Karacasöğüt’ün Okluk Koyu’nda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşk, ‘sıkı koruma’ statüsünden çıkarıldı. Genel Koruma statüsüne geçirilen bölgede jandarma karakolu kurulmasından sonra, fotoğraf çekmenin bile yasak olduğu ve teknelerin demirleyemediği koy, tatilcilerin uğrak yeri haline geldi. Köşkü, Özal’dan sonra hiçbir Cumhurbaşkanı kullanmamış, Ahmet Necdet Sezer bir kez 10 dakikalığına ziyaret etmişti. Konutu, 17 er ve 3 rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı, 24 saat boyunca sıkı koruma altında tutuyordu. 2010 yılında köşk için uygulanan sıkı koruma kaldırıldı. Genel koruma kapsamında koyda uygulanan yasaklar bu yaz sezonunda kalktı. Okluk Koyu’na giren teknelerin artık herhangi bir engellemeyle karşılaşmadığı görüldü.

ERDOGAN’A TEKLİF GÖTÜRECEĞİZ

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) eski Başkanı İlhan Açıkgöz, köşkün kullanılması gerektiğini söyledi. “İngiltere, Almanya veya başka bir ülkenin başbakanı, dışişleri bakanının burada ağırlanması ne kadar güzel olur” diyen Açıkgöz, Recep Tayyip Erdoğan’a teklif götüreceklerini belirtti. 

DHA


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER