ÖSYM LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM Başkanı Ali Demir'den Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklaması... LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının erken açıklanması konusunda adaylara sürpriz yapabileceklerini bildirdi.

Demir, 2013 LYS Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) öncesi hemen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Abdullah Al-Hamidi ve beraberindeki heyetle sınav yapılacak binaları inceledi. Ali Demir kurum sınavı da olsa üniversiteye giriş sınavı da olsa yaptıkları tüm sınavlarda aynı güvenlik tedbirlerini uyguladıklarını söyledi. LYS sınav evraklarının, çarşamba gününden itibaren çok yüksek güvenlik tedbirleri içerisinde illere gönderildiğini belirten Demir, bu sabah itibarıyla depolardaki evrakların sınav binalarına dağıtıldığını, emniyet görevlileri, kuryelerle sınav güvenliği açısından bütün tedbirlerin alındığını dile getirdi.


YGS'de sonuçlarının hızlı açıklanmasının, "rekor" olarak algılandığını belirten Demir, ancak bunun "ÖSYM'nin yeni standartları" olarak ifade edilmesinin yerinde olacağını vurguladı.

'ÇOK GÜZEL BİR SÜRPRİZİMİZ OLACAK'

 ÖSYM'nin LYS sonuçlarını da en kısa zamanda açıklamak için her türlü hazırlığı yaptığının altını çizen Demir, "Bunda da benzer bir çalışma yapılacak. Bundan sonra bütün sınavlarımızda aynı olacak. Çünkü ciddi şekilde sınav sistemimizi organize ediyoruz, bilişim altyapımızı düzenledik. Dolayısıyla bu bizim için artık sıradan bir olay haline gelmiştir. Şu anda tarih vermek mümkün değil. Takdir edersiniz ki 81 ilde yaptığımız sınav, bütün bu evrakın gitmesi gelmesi, onların taranması okunması bir zaman alacaktır. Ancak hedeflediğimiz çok güzel bir sürprizimiz yine olacak, erken açıklama konusunda bir sürprizimiz olacak" dedi.
<< Önceki Haber ÖSYM LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER