Öcalan'a 'özgürlük' isteyen grup Cizre'yi birbirine kattı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan olaylar esnasında bir grup tarafından Cudi Mahallesi İdil Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi ateşe verildi.

Öcalan'a 'özgürlük' isteyen grup Cizre'yi birbirine kattı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan olaylar esnasında bir grup tarafından Cudi Mahallesi İdil Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi ateşe verildi. Ateşe verilen gençlik merkezinden kısa süre içinde dumanlar yükseldi. 

Cizre’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gençlik Meclisi öncülüğünde Abdullah Öcalan’a özgürlük’ adı altında düzenlenmek istenen yürüyüşe polis izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine polislere taşla saldıran gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Daha sonra Nusaybin ve İdil caddeleri üzerine çıkan eylemciler, yolu barikatlarla trafiğe kapattı. Yolu trafiğe kapatan grup, yolda ateş yaktı. 

Olaylar devam ederken, bir grup tarafından Cudi Mahallesi İdil Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi ateşe verildi. Ateşe verilen gençlik merkezinden kısa süre içinde dumanlar yükseldi. Dumanların yükselmesine rağmen söndürmeye yönelik herhangi bir müdahale yapılmadı. İdil ve Mezbaha sokakta yola çıkıp eylem yapmak isteyen polis ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. 

Nusaybin ve İdil caddelerinde ara ara olaylar devam ediyor.




CİHAN
<< Önceki Haber Öcalan'a 'özgürlük' isteyen grup Cizre'yi birbirine kattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER